Knok voor uw recht met de Aegon Rechtsbijstandverzekering!

Dit keer in de ‘Wat áls-rubriek’ van ARAG en Aegon: schuldvraag op wintersport

"Heb ik een Rechtsbijstandverzekering nodig?", die vraag krijgt u vast weleens van klanten. Wij denken dat ze deze vaker nodig hebben dan ze verwachten. Conflicten en juridische problemen zijn immers moeilijk te voorzien. En de kosten kunnen flink oplopen. In deze rubriek leest u meer over situaties waarbij een Rechtsbijstandverzekering goed van pas komt. Handige voorbeelden dus!

Wat áls… uw klant een conflict heeft over de schuldvraag bij een skiongeluk

Caren heeft er zin in: wintersport! Ze gaat met een vriendengroep. Hoewel ze goed kan skiën, neemt ze toch een paar skilessen. Zo weet ze zeker dat ze het gevoel weer goed in de benen krijgt.

Discussie over schuldvraag bij een botsing met een skiklasgenoot

De skilessen zijn in volle gang en gaan super. Caren geniet van de zon, frisse lucht en fantastische sneeuw. Maar dan komt ze in botsing met een skiklasgenoot. Beiden lopen nare verwondingen op. Na een week in een ziekenhuis te hebben gelegen, moet Caren thuis verder revalideren. Alsof het allemaal nog niet vervelend genoeg is, ontstaat er discussie over de schuldvraag. Haar klasgenoot moet ook revalideren. Hij geeft Caren de schuld van het ongeluk en wil juridische stappen tegen haar ondernemen om zijn inkomstenderving op haar te verhalen.

ARAG verleent juridische bijstand en neemt zorgen uit handen

Caren voelt zich door de tegenpartij onheus bejegend en gaat zelf op zoek naar juridische bijstand. Zij heeft de Aegon Rechtsbijstandverzekering met de aanvullende dekking ‘verkeer’. En neemt daarom contact op met ARAG. Henk, jurist bij ARAG, neemt de zaak uit handen. Hij zorgt ervoor dat Caren rustig kan revalideren, zónder dat zij zich zorgen hoeft te maken over de zaak. Ondertussen houdt Henk haar op de hoogte van de voortgang.

Goed nieuws voor Caren

Voor Caren pakt het uiteindelijk allemaal goed uit. De FIS-regels zijn leidend. En een groot voordeel is dat haar vrienden heel alert waren. Zij hebben foto’s gemaakt van de situatie en getuigen gesproken die het ongeluk ook hadden gezien. Dit zorgde ervoor dat zij een sterke zaak had en haar geen blaam treft. De schrik zat er goed in, maar volgend jaar is ze gewoon weer van de partij!