Nieuwe pensioenuitkering voor UBP-klanten

Vanaf januari 2020 krijgen klanten met een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (UBP) een aangepaste pensioenuitkering. Dit komt doordat we ieder jaar op 1 januari de hoogte van de pensioenuitkering opnieuw berekenen. Uw klanten ontvangen hier in januari een brief over.

Klanten krijgen hier een brief over

In januari 2020 ontvangen UBP-klanten een brief over de nieuwe pensioenuitkering. In de bijlage bij die brief zien ze hoe de waarde van het pensioenkapitaal zich heeft ontwikkeld. Ook ontvangen ze een Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Drie factoren bepalen de nieuwe pensioenuitkering

De hoogte van de nieuwe pensioenuitkering wordt bepaald door de marktrente, de waarde van de beleggingen en de levensverwachting in Nederland. Deze gegevens worden op 1 januari vastgesteld. Hiermee bepalen we vervolgens hoe hoog de nieuwe pensioenuitkering wordt.

Wij berekenen het pensioen altijd op 1 januari

Wij kiezen ervoor om het pensioen jaarlijks per 1 januari te berekenen. Die datum gebruikt de overheid namelijk voor het vaststellen van de zorg- en huurtoeslag. En het sluit het beste aan bij klanten die hypotheekrente aftrekken. Ook als klanten pas een maand of een paar maanden voor 1 januari een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen hebben afgesloten, berekenen we de hoogte van het pensioen op 1 januari opnieuw.

Meer informatie voor klanten op aegon.nl

Klanten kunnen op aegon.nl meer lezen over de berekening van de nieuwe pensioenuitkering. Ook vinden ze hier een uitgebreide vraag- en antwoordlijst.

De medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar!

Meer weten over onze direct ingaande pensioenen? Onze medewerkers van de DIP-desk staan voor u klaar. Zij zijn het vaste aanspreekpunt waarmee u snel kunt schakelen en sparren. Maak hier kennis met de DIP-desk en onze dienstverlening. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw accountmanager.