Hebben uw klanten de salarisgegevens over 2020 al doorgegeven?

Elk jaar stellen we op 1 januari de pensioengrondslag van werknemers vast. Dit is het gedeelte van het salaris waarover werknemers pensioen opbouwen. Als we de salarisgegevens over 2020 vóór 1 februari ontvangen, kunnen we de pensioengrondslag voor 2020 vaststellen. Hebben uw klanten de salarisgegevens al doorgegeven? Dat kan eenvoudig via BeheerNet.

Onnodige kosten voorkomen

Geven uw klanten de wijzigingen in chronologische volgorde door? Dan kunnen we ze automatisch verwerken. Anders moeten we de polissen handmatig aanpassen. Hiervoor brengen we kosten in rekening van minimaal € 109,- per correctie. Hebben uw klanten vragen over het doorgeven van wijzigingen via BeheerNet? Adviseer hen dan om naar BeheerNet te gaan en op ‘Handleiding’ te klikken. Daar vinden ze een handig instructiefilmpje.

Lukt het niet om de salarissen op tijd aan te leveren?

Geef ons de salarisgegevens dan door zodra deze bekend zijn. Anders gaan we ervan uit dat alle salarissen en parttimefactoren gelijk zijn gebleven. We passen de pensioengrondslag dan op basis van deze gegevens aan. Ontvangen we na 1 maart nog wijzigingen van op of vóór 1 januari 2020? Dan rekenen we extra kosten als we de salariswijzigingen niet automatisch kunnen doorvoeren. Ook in dit geval zijn de kosten minimaal € 109,- per wijziging.