Knok voor uw recht met de Aegon-Rechtsbijstandverzekering!

De 'Wat als-rubriek' van ARAG en Aegon

[[{"fid":"166657","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

“Heb ik een Rechtsbijstandverzekering nodig?”, die vraag krijgt u vast regelmatig van uw klanten. Wij denken dat ze deze vaker nodig hebben dan ze verwachten. Conflicten en juridische problemen zijn immers moeilijk te voorzien. En de kosten kunnen flink oplopen. In deze nieuwe rubriek leest u meer over situaties waarbij een Rechtsbijstandverzekering een grote meerwaarde heeft. Voorbeelden die u kunt gebruiken voor uw klant.

 

Wat als…uw klant op staande voet wordt ontslagen?

Ontslag op staande voet betekent dat uw klant zijn of haar inkomen meteen verliest. Ook het recht op een uitkering loopt gevaar. En wat als uw klant het niet eens is met het ontslag? Een Rechtsbijstandverzekering kan uitkomst bieden. Voor mevrouw Janssen was dat zo!

Soms valt een nieuwe baan tóch wat tegen

De arbeidsmarkt trekt weer aan, mevrouw Janssen krijgt de kans om in een mooie en uitdagende functie te starten bij een bedrijf. Met veel enthousiasme gaat ze aan de slag. Maar na enkele weken blijkt dat de nieuwe baan toch wat tegenvalt. Ze blijft positief en zet door, maar na anderhalve maand loopt de situatie uit de hand en volgt er ontslag op staande voet. 

Spanning en onrust

Mevrouw Janssen is verbaasd over het ontslag, maar ook over de manier waarop alles loopt. Ze ontvangt allerlei ongefundeerde aansprakelijkstellingen van haar voormalige werkgever. De situatie brengt spanning en onrust met zich mee. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Resultaat procedure: wettelijke ontslagvergoeding en een fikse vergoeding

Mevrouw Janssen beschikt over een Aegon Rechtsbijstandverzekering met de module Arbeid en Inkomen. Hierdoor heeft zij recht op juridische hulp. Zij besluit daarom ARAG te bellen voor advies. ARAG komt op voor haar recht en start een procedure. Mevrouw Janssen krijgt haar gelijk. Zij krijgt een wettelijke ontslagvergoeding én een fikse aanvullende vergoeding. En inmiddels heeft zij gelukkig ook alweer een andere baan.

 

Meer weten over onrechtmatig ontslag?
Kijk op de website van ARAG, de partner van Aegon die de Rechtsbijstandverzekering uitvoert. Of klop gerust aan bij uw accountmanager bij Aegon. Ook als u meer wilt weten over de Rechtsbijstandverzekering in het algemeen.