Nieuw! Inzicht in de koopkracht van het pensioen

Vanaf vandaag zien deelnemers en gepensioneerden drie extra bedragen op Mijnpensioenoverzicht.nl en Mijn Aegon. Deze bedragen laten zien wat de koopkracht is van het pensioen. Deze nieuwe informatie is een onderdeel van de Wet pensioencommunicatie uit 2015.

Koopkracht uitgelegd in 1,5 minuut

In deze animatie leggen we in een notendop uit wat koopkracht is. U mag deze animatie gebruiken om koopkracht uit te leggen aan uw relaties.

Koopkracht is voor al onze pensioenklanten

Koopkracht is relevant voor iedereen die pensioen opbouwt of met pensioen is. Kortom, bijna heel Nederland dus. Een deelnemer ziet wat de koopkracht is van het pensioen als hij met pensioen gaat. Gepensioneerden zien wat de koopkracht is van hun pensioen over tien jaar.

Goed voorbereid op een realistische toekomst

Het tonen van koopkracht past bij onze missie: klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat is alleen mogelijk als we een realistisch beeld van die toekomst presenteren. Daarom is het niet meer genoeg om alleen te laten zien hoeveel pensioen iemand krijgt. Dit is later waarschijnlijk minder waard dan vandaag. Om die reden tonen we nu ook hoeveel het pensioen later waard is. Dankzij deze informatie kunnen deelnemers en gepensioneerden beter inschatten of zij later rond kunnen komen.

Meer informatie over koopkracht

Meer uitleg over koopkracht voor deelnemers en gepensioneerden vindt u op www.aegon.nl/koopkracht.