We hebben de voorwaarden van de Aegon AOV verbeterd.

Wat is er verbeterd aan de voorwaarden van de Aegon AOV? 

En bloc-regeling verbeterd

De meldingsperiode van onze en bloc-regeling is verlengd van minimaal 30 dagen naar minimaal 3 maanden. Daarnaast is de maximale tariefverhoging vastgesteld op 20% per jaar.

Maximale duur voorlopige dekking afgeschaft

Wij kennen geen maximum duur meer voor onze voorlopige dekking.

Optierecht versoepeld

De maximale leeftijd voor het optierecht is afgeschaft. De eis dat de verzekering nog minimaal 5 jaar na het gebruik van het optierecht moet kunnen lopen, is vervallen.

Bovendien is er geen minimale herstelperiode meer voor het gebruik van het optierecht. De verzekerde moet arbeidsgeschikt zijn om gebruik te mogen maken van zijn optierecht. Voorheen moest de verzekerde minimaal 6 maanden arbeidsongeschikt zijn voordat het optierecht gebruikt kon worden.

Verlagingsrecht terugkeeroptie aangepast

Bij het verlagingsrecht kan de verzekerde het verzekerd bedrag verlagen tot een minimum van
€ 2.500,- per jaar. Met de terugkeeroptie kan de verzekerde dit verzekerd bedrag binnen 3 jaar weer verhogen naar het oude niveau. Hiervoor zijn geen medische waarborgen nodig. Voorwaarde is wel dat hij niet arbeidsongeschikt is of is geweest in de afgelopen 3 maanden. Ook het verzekerd bedrag mag niet meer zijn dan 80% van het huidige inkomen.

Minder snel nieuwe eigenrisicotermijn

Wordt de verzekerde binnen 3 maanden na herstel opnieuw arbeidsongeschikt? Dan geldt bij ons géén nieuwe eigenrisicotermijn. In de vorige voorwaarden was een termijn van 28 dagen opgenomen. 

Sneller recht op zwangerschapsuitkering

Bij ons moet je nu minimaal 20 weken zwanger zijn om recht te hebben op een zwangerschapsuitkering. Dit was voorheen 26 weken. 

Melding werk en/of verblijf buitenland minder streng

Wij willen een melding ontvangen als de verzekerde langer dan 6 maanden naar het buitenland gaat. In de vorige voorwaarden moest dit bij een verblijf van langer dan 2 maanden.