Mijlpaal: meer dan 1000 Aegon DB Abonnementen

Salaris-diensttijdregelingen zijn nog steeds springlevend. Bijvoorbeeld in de vorm van een abonnement. Aegon heeft inmiddels meer dan 1000 van zulke abonnementen in de boeken staan.

Het Aegon DB Abonnement blijft groeien

In 2012 begon Aegon als eerste pensioenverzekeraar met een abonnement voor salaris-diensttijdregelingen: het Aegon DB Abonnement. Achter deze naam schuilt een moderne regeling met een gegarandeerde pensioenopbouw tegen een marktwaardepremie. Het is een abonnement voor onbepaalde duur dat jaarlijks per 1 januari kan worden opgezegd. Dat dit abonnement een vaste plaats heeft veroverd in de Nederlandse pensioenmarkt blijkt wel uit de cijfers:

  • Bijna 1000 werkgevers hebben zich geabonneerd, in grootte variërend van 1 tot ruim 800 deelnemers. Sommige werkgevers hebben meer dan één Aegon DB Abonnement. Daardoor komt het totale aantal abonnementen boven de 1000 uit.
  • Deze werkgevers hebben samen voor 18.500 deelnemers een gegarandeerd pensioen verzekerd.
  • De totale marktwaardepremie overschrijdt ruimschoots de 110 miljoen.

 

Maak snel een offerte voor nieuwe of bestaande klanten

Zelf een offerte maken voor het Aegon DB Abonnement? U regelt het direct met onze pensioenoffertetool (POT). Dat kan natuurlijk voor nieuwe klanten. Maar u kunt ook een wijzigingsofferte maken voor klanten die al een Aegon DB Abonnement hebben. Bijvoorbeeld als er een aanpassing nodig is qua inhoud of kosten.

Bereken eenvoudig de effecten van een wijziging

Het voordeel van het Aegon DB Abonnement is dat je jaarlijks kunt toetsen of de regeling nog naar wens is. U kunt uw klant hier eenvoudig bij helpen. Met de POT berekent u namelijk in een handomdraai de effecten van een eventuele wijziging. De POT gebruikt daarbij het administratiebestand dat bij ons bekend is. U heeft daardoor in enkele minuten inzicht in de kosten.

Het Aegon DB Abonnement is altijd bij de tijd

Wil uw klant een wijziging doorvoeren? Laat hem dan de wijzigingsofferte die u heeft gemaakt voor akkoord ondertekenen. Voor het doorvoeren van de wijziging vragen we een van te voren vastgelegde bijdrage in de kosten. Uw klant weet dus precies waar hij aan toe is. Overigens toetsen we het abonnement jaarlijks aan de wet- en regelgeving en de huidige marktomstandigheden. Hierdoor is de regeling altijd up-to-date en naar de zin van de werkgever.

Uw accountmanager staat voor u klaar

U kunt bij Aegon natuurlijk ook terecht voor op maat gemaakte DB-contracten. Meer weten over de mogelijkheden rondom DB-regelingen? Neem gerust contact op met uw accountmanager.