Aegon ontwikkelt verzuim-ontzorgverzekering samen met adviseurs

Op 18 februari heeft Aegon een aantal adviseurs uitgenodigd om deel te nemen aan een adviseurspanel. De reden hiervoor was onze nieuwe verzuim-ontzorgverzekering voor midden- en kleinbedrijf (mkb). Deze zomer presenteren we de nieuwe verzekering aan alle adviseurs die met ons samenwerken.

Verzuim-ontzorgverzekering biedt ondersteuning bij re-integratie

Werkgevers zijn verplicht om het loon van zieke werknemers twee jaar door te betalen. Daarbij hebben werkgever en werknemer re-integratieverplichtingen. Dit betekent dat zij er samen voor zorgen dat de werknemer weer terug aan het werk kan. Met name kleine werkgevers ervaren dit als een zware verplichting. Met de nieuwe verzuim-ontzorgverzekering, gaan we de werkgever daarom ondersteunen en ontzorgen bij het re-integratieproces. Dit doen we bijvoorbeeld met behulp van interventies. Hierbij kunt u denken aan een coachingstraject of tweedespoortraject. Ook nemen we administratieve last uit handen van de werkgever. Kortom, het is méér dan alleen een verzekering.

Ontwikkeling van de verzuim-ontzorgverzekering is in volle gang

Aegon heeft inmiddels grote stappen gezet in het ontwikkelen van de nieuwe verzuim-ontzorgverzekering. De adviseurs die deelgenomen hebben aan het panelonderzoek hebben een ‘sneak preview’ gekregen van de eerste concepten. Daarbij hebben zij ook aangegeven wat zij nog misten aan de verzekering en wat er veranderd zou moeten worden. Dit leverde goede nieuwe inzichten op.

Meer informatie

Heeft u vragen over de nieuwe verzuim-ontzorgverzekering? Neem dan gerust contact op met uw accountmanager of kom naar een van de adviseursbijeenkomsten in april.