Aegon zet Fitbit in bij re-integratie arbeidsongeschikten

Aegon test de Fitbit bij re-integratie van arbeidsongeschikte klanten. We hopen dat de Fitbit bijdraagt aan een sneller herstel.

Een Fitbit meet hoe actief iemand is

Een Fitbit is een horloge dat meet hoe actief iemand is. Op die manier geeft het inzicht in dagelijkse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal stappen en trappen lopen. Daarnaast is het ook mogelijk om hartslag en slaapritme te meten. De Fitbit verzamelt de informatie en de gebruiker bekijkt de resultaten in de speciale Fitbit-app. Deze gegevens zijn overigens alleen beschikbaar voor de klant. Aegon heeft geen toegang tot de resultaten van de metingen.

Voldoende beweging kan bijdragen aan een sneller herstel

Het is bewezen dat meer bewegen bijdraagt aan een betere gezondheid. En daarmee aan een snellere re-integratie. Een Fitbit motiveert de deelnemers aan de test om dagelijks voldoende te bewegen. Ook geeft de Fitbit hen inzicht in de gezondheid en dagelijks functioneren.

Klanten doen vrijwillig mee

Deelname aan de test is vrijwillig. Klanten wordt bij de intake van de ziekmelding gevraagd of ze mee willen doen met de test. Na drie maanden volgt een evaluatie. In een persoonlijk gesprek toetsen we hoe de Fitbit is bevallen. Ook meten we of het gebruik van de Fitbit effect heeft op de kwaliteit en snelheid van de re-integratie. Als dank voor de medewerking mogen de deelnemers de Fitbit houden.

Meer informatie

Wij informeren u via deze nieuwsbrief over de resultaten van deze test. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met uw accountmanager.