Aegon omarmt verzuim-ontzorgverzekering voor mkb

Convenanten tussen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Verbond van Verzekeraars en MKB-Nederland zijn basis voor nieuwe verzuim-ontzorgverzekering.

Twee convenanten leiden tot nieuwe verzekeringsvorm

De verzuim-ontzorgverzekering komt voort uit twee convenanten tussen het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Verbond van Verzekeraars en MKB-Nederland. De convenanten werden op 20 december 2018 afgesloten en zijn de basis van de nieuwe verzuim-ontzorgverzekering in 2020.

Mkb worstelt met verplichtingen verzuim

Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) worstelen vaak met de loondoorbetaling en de bijbehorende verplichtingen. Dit speelt doorgaans tijdens de eerste twee jaar van ziekte. De verzuim-ontzorgverzekering voor mkb moet de worsteling van werkgevers verlichten. Daarbij spelen professionele casemanagers een belangrijke rol. Zij moeten bij dreigend langdurig verzuim namelijk zorgen voor optimale begeleiding van werkgever en werknemer.

Minimumeisen aan verzuim-ontzorgverzekering

De verzekering moet volgens het convenant aan een aantal minimumeisen voldoen. Alleen dan mag zij het ‘stempel’ verzuim-ontzorgverzekering’ dragen. Een opsomming:

  • Het product is poortwachterproof.
  • Afhankelijk van het aantal werknemers mag het eigen verzuim over het afgelopen jaar maar in beperkte, gemaximeerde, mate meetellen voor de ontwikkeling van het premieniveau.
  • De verzekeraar kan adviseren over de omgang met verzuim en preventie en hier ook voorwaarden aan verbinden
  • Voor re-integratie worden geen extra kosten in rekening gebracht.
  • Bij dreigend langdurig verzuim wordt een door de verzekeraar goedgekeurde casemanager aangesteld die werkgever en werknemer optimaal begeleid.


Aegon start ontwikkeling propositie op basis van convenant

Aegon is zeer enthousiast over het convenant en start met de ontwikkeling van een nieuwe propositie. Deze propositie voldoet aan de eisen van de verzuim-ontzorgverzekering én meer! Onze oplossing gaat vele voordelen bieden voor werkgever, verzekeraar en de adviseur. En hoewel de mkb’er zelf verantwoordelijk blijft voor effectieve re-integratie, wordt het hem wel een stuk makkelijker gemaakt. De casemanager neemt namelijk een hoop regelwerk uit handen. Hierdoor kan de mkb’er zich richten op het runnen van zijn onderneming. En dat is vaak al lastig genoeg als een werknemer uitvalt. 

Voordelen voor u en meer informatie

Ook voor u als adviseur zijn er voordelen. U kunt een verzuimverzekering aanbevelen die echt oog heeft voor preventie en re-integratie en hier ook garanties voor afgeeft. Heeft u vragen over de nieuwe verzuim-ontzorgverzekering? Neem dan gerust contact op met uw accountmanager.