Toetsing werkelijke lasten maakt seniorenhypotheek vaker mogelijk

Aegon geeft met een nieuwe propositie senioren de mogelijkheid toch een hypotheek aan te vragen. Uitgangspunt hierbij is de aanvraag te beoordelen op basis van de werkelijke lasten. Met de propositie hoopt Aegon senioren met verhuisplannen financieringsmogelijkheden te bieden. Door aangescherpte financieringsnormen is het voor veel senioren lastiger een hypotheek te krijgen. Vaak is het bijvoorbeeld niet mogelijk de lening te verstrekken door annuïtaire toetsing.

Mogelijkheden voor aanvragen met én zonder NHG

Onlangs heeft NHG de financieringsmogelijkheden voor senioren uitgebreid. Aegon voert ook voor niet-NHG aanvragen voor senioren verruiming van het aanvraagbeleid door met het beoordelen van de aanvraag op de werkelijke lasten. Een en ander is vastgelegd binnen onze reguliere acceptatiebeleid. De voorwaarden van het beleid vindt u terug in de vernieuwde acceptatiehandleiding (zie artikel 8.3 en 8.4).

Doorloop bij aanvraag offerte de volgende stappen

Blijkt bij de aankoop van een nieuwe woning financiering op basis van de  annuïteitentoets niet mogelijk? Kijkt u dan eerst naar de leeftijd van de aanvrager.

  • Heeft de aanvrager op datum van bindend aanbod de AOW-leeftijd bereikt?
  • Of is de AOW-leeftijd nog niet bereikt, maar gebeurt dit wel binnen 10 jaar?

 

In dit geval beoordelen wij de financieringslast op basis van de werkelijke in plaats van annuïtaire lasten. Vermeld u bij de aanvraag ‘seniorenpropositie’ in de vrije tekst. Wij informeren u vervolgens of het verstrekken van de lening mogelijk is.

Heeft u vragen?

Onze ServiceDesk Hypotheken staat voor u klaar via chat of telefoon.