De hoogte van het Uitkerend Beleggingspensioen wijzigt in januari

Per 1 januari berekenen we de hoogte van de pensioenuitkering opnieuw. Uw klanten ontvangen daar half januari een bericht over.

Uw klanten krijgen in januari een bericht van ons

Half januari 2019 ontvangen klanten een brief over hun nieuwe pensioenuitkering. In de bijlage bij die brief zien ze hoe de waarde van het pensioenkapitaal zich heeft ontwikkeld. Daarnaast ontvangen ze een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Een voorbeeld van de brief en de bijlage vindt u onderaan deze pagina onder downloads.

De pensioenuitkering wijzigt per 1 januari 2019

De overheid stelt de zorg- en huurtoeslag ieder jaar opnieuw vast. Dat gebeurt steeds per 1 januari. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de pensioenen per dezelfde datum opnieuw te berekenen. Deze datum sluit ook goed aan bij klanten die hun hypotheekrente aftrekken. De nieuwe berekening geldt voor iedereen. Dus ook voor klanten die pas een maand of een paar maanden voor 1 januari een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen hebben afgesloten.

De nieuwe pensioenuitkering wordt bepaald door drie factoren

De hoogte van de nieuwe pensioenuitkering bepalen we op basis van de marktrente, de waarde van de beleggingen en de levensverwachting in Nederland. Deze cijfers worden ieder jaar op 1 januari vastgesteld.

Uw klanten krijgen extra uitleg op aegon.nl

Wij geven uw klanten op aegon.nl extra uitleg over de berekening van hun nieuwe pensioenuitkering. Hier vinden klanten ook een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Wilt u meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.