Werkgevers en deelnemers krijgen informatie over gewijzigde verrekening beleggingskosten

Vorig jaar hebben we de beleggingspensioenen aangepast. Daarbij zijn wat kosten verschoven. Dit lichten we toe aan werkgevers en deelnemers bij het waardeoverzicht.

Andere fondsen, zelfde kosten

We hebben de Balanced DC Funds vervangen door bucket funds. Bij de bucket funds worden bepaalde beleggingskosten, de Aegon ALM fee en de servicekosten, niet langer door de vermogensbeheerder verrekend met het fondsrendement. In plaats daarvan verrekent Aegon ze in het vervolg met de belegde waarde van de deelnemer. Van deze verandering merken deelnemers financieel niets.

Deelnemers ontvangen een nieuw waardeoverzicht

Voor deelnemers moet natuurlijk wel duidelijk zijn welke kosten ze waarvoor betalen. Daarom hebben we het jaarlijkse waardeoverzicht aangepast. Alle kosten die we met de belegde waarde verrekenen staan daar – in aansluiting op komende Europese regelgeving - op vermeld. Actieve en gewezen deelnemers ontvangen het nieuwe waardeoverzicht in december. Met een korte toelichting over de doorgevoerde wijzigingen.

Werkgevers die een pensioenregeling hebben waarin al kosten met de belegde waarde worden verrekend (ingang overeenkomst vóór 2010), krijgen begin december een brief die u onderaan deze pagina kunt downloaden. Ook in deze brief geven we een toelichting over de wijzigingen.  

Heeft u nog vragen?

U hoeft geen actie te ondernemen. Wel kunnen we ons voorstellen dat u hierover vragen krijgt, vandaar deze informatie. Heeft u zelf vragen? Neem dan contact op met uw accountmanager.