Geen kans meer op hoge belastingaanslag door dubbele uitkering

Een uitkering van Aegon én een PAWW-uitkering? Dan dreigt fiscale bovenmatigheid. Gelukkig is hier nu een oplossing voor. 

Stichting PAWW repareert de versobering van de WW en WGA

Werkgevers en werknemers stemden in 2013 in met een versobering van de WW en WGA. De uitkeringsduur ging daarbij terug van 38 naar 24 maanden. Afspraak was wel om dit privaat in cao’s te repareren. De uitvoering van deze reparatie loopt via een fonds: de Stichting Private Uitvoering WW en WGA (Stichting PAWW). 

Reparatie kan leiden tot fiscale bovenmatigheid

Inkomensverzekeraars als Aegon houden geen rekening met deze reparatie. Daardoor kan onze uitkering aan een werknemer samenlopen met een uitkering van de Stichting PAWW. Dit kan grote fiscale gevolgen hebben voor de werknemer. Dat gebeurt als zijn totale inkomen meer dan 100 procent wordt van zijn inkomen vóór arbeidsongeschiktheid. 

Stichting PAWW houdt voortaan rekening met dubbele uitkeringen

Er is nu een oplossing gevonden voor deze situatie. Het reglement van de Stichting PAWW is zo aangepast dat de PAWW-regeling voortaan rekening houdt met een eventuele andere WGA-aanvullingsuitkering. Is er sprake van dreigende fiscale bovenmatigheid? Dan komt de PAWW-regeling niet of niet geheel tot uitkering. 

Meer weten?

Uw accountmanager vertelt u graag meer over deze aanpassing.