Meer keuze met de vernieuwde AOV van Aegon

We hebben onze AOV een uitgebreide opfrisbeurt gegeven. Bekijk snel welke nieuwe mogelijkheden u heeft voor uw klant.

De Aegon AOV is sinds 1 juli vernieuwd

Sinds 1 juli kent de Aegon AOV extra dekkingen. Bovendien hebben we onze AOV aangepast aan de laatste wettelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. En download ook zeker even de overzichts-pdf aan het einde van deze pagina.

Onze AOV heeft nu een extra variant: ongevallen en ernstige aandoeningen

We hebben ons assortiment uitgebreid met een nieuwe variant voor ongevallen en ernstige aandoeningen. Onder ernstige aandoeningen vallen kanker en hart- en vaatziekten. De Aegon AOV is nu verkrijgbaar in vier varianten:

  • Ongevallen
  • Ongevallen + ernstige aandoeningen (nieuw)
  • Ongevallen + aandoeningen excl. psyche
  • Ongevallen + aandoeningen incl. psyche

Voor alle varianten is een gezondheidsverklaring nodig.

Werkhervattingsregeling: het loont om weer aan de slag te gaan!

Voor de Aegon AOV geldt beroepsarbeidsongeschiktheid. Dat blijft zo. Gaat uw arbeidsongeschikte klant een ander beroep uitoefenen? Dan beoordelen we de mate van arbeidsongeschiktheid voortaan opnieuw. Dat doen we op basis van de nieuwe beroepswerkzaamheden. Is het nieuwe inkomen samen met de eventueel resterende arbeidsongeschiktheidsuitkering van de verzekerde minder dan 125% van het verzekerde bedrag? Dan vullen we het inkomen aan tot 125% van het verzekerde bedrag. Daarbij geldt wel dat dit bedrag nooit hoger kan zijn dan de oorspronkelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Gaat uw arbeidsongeschikte klant een ander beroep uitoefenen? En heeft hij gekozen voor een verzekerd bedrag van 80% van zijn inkomen? Dan kan hij dus in totaal weer zijn oude inkomen verdienen. U ziet het: werken loont!

Nieuw beroep? We helpen graag

We begeleiden uw klant natuurlijk graag naar een nieuw beroep. We maken samen afspraken over eventuele extra kosten en ondersteuningsvragen die hierbij komen kijken.

Onze AOV heeft nu betere dekkingen voor het gezinsleven

Onze ouderschapsverlofdekking is uitgebreid. Voortaan ontvangt uw klant een uitkering van 5 dagen bij de bevalling van de partner én bij adoptie. Ook de verlofdekking is verbeterd. Uw klant krijgt een uitkering van 30 dagen als zijn partner of kind een levensbedreigende ziekte heeft of komt te overlijden.

Uw klant kan kiezen voor een verlengde uitkeringsduur tot 70 jaar

Heeft uw klant een zwaar beroep? Of is er een medische reden waardoor we de eindleeftijd normaal gesproken op 55, 60 of 65 jaar stellen? Dan kunt u bij de aanvraag kiezen voor een verlengde uitkeringsduur tot maximaal 70 jaar. De premie voor deze verzekering is wel duurder. Voorwaarde voor een uitkering is dat de ondernemer minimaal 5 jaar voor de oorspronkelijke (gemaximeerde) eindleeftijd van 55, 60 of 65 jaar arbeidsongeschikt wordt.

En wat is er verder verbeterd?

De eindleeftijd van onze dekking is uitgebreid met 68, 69 en 70 jaar. Daarnaast hebben we het maximaal verzekerd bedrag verhoogd naar € 150.000,-. Klanten kunnen nu maximaal 80% van het inkomen verzekeren, met een minimum van € 2.500,- en een maximum van € 150.000,- per jaar. Bovendien is de Aegon AOV nu ook verkrijgbaar met een uitkeringsduur van 2 jaar. Hierdoor zijn de volgende uitkeringsduren mogelijk: 2 jaar, 5 jaar, 10 jaar of tot de eindleeftijd.

Meer weten?

U vindt de belangrijkste wijzigingen en productkenmerken in deze handige pdf. Heeft u nog vragen? Uw accountmanager staat zoals altijd voor u klaar.