De verplichting van een overlijdensrisicoverzekering bij een Aegon Hypotheek vervalt

Voor hypotheekaanvragen die u indient vanaf 11 juni 2018 is een ‘losse’ overlijdensrisicoverzekering niet langer verplicht. De verplichte overlijdensrisicoverzekering vervalt voor zowel NHG als niet-NHG Aegon Hypotheken. Bij aanvragen die vóór 11 juni 2018 zijn ingediend en voor bestaande hypotheken blijft de verplichte overlijdensrisicoverzekering onverkort van kracht.

 

Blijf in het adviesgesprek aandacht geven aan de overlijdensdekking

Wanneer een klant tijdens de looptijd van de hypotheek komt te overlijden, kan dit een flinke impact hebben op de betaalbaarheid van de hypotheek. Wij gaan ervan uit dat u dit met uw klant bespreekt en daar de nodige maatregelen voor treft.

 

Het belang van een overlijdensdekking

Als een inkomen wegvalt door overlijden, heeft dit vaak grote financiële gevolgen voor de nabestaanden. Veel mensen denken hier liever niet over na. Toch is het zinvol om dat wél te doen. Een overlijdensrisicoverzekering beschermt de nabestaanden van de klant tegen financiële problemen als de klant komt te overlijden. In dit bericht leest u over de recente premiewijziging voor onze overlijdensrisicoverzekeringen. Met deze wijziging kunnen we in nog meer gevallen aantrekkelijker zijn voor uw klanten.