Pensioenadvies voor DGA’s is nu eenvoudiger

Sluit u een direct ingaand pensioen af voor een DGA? Dan is het niet nodig om een Essentiële-informatiedocument (Eid) te verstrekken.

De financiële bijsluiter is vervangen door het Essentiële-informatiedocument

Steeds meer DGA’s kiezen voor een pensioenverzekering nu pensioenopbouw in eigen beheer niet meer mogelijk is. Deze DGA’s moeten met hun vrijkomend pensioenkapitaal vervolgens een direct ingaand pensioen aankopen. In het verleden was voor een direct ingaand pensioen een financiële bijsluiter nodig. Deze bijsluiter is inmiddels vervangen door een zogeheten Essentiële-informatiedocument (Eid).

Het Essentiële-informatiedocument is niet verplicht bij een Direct Ingaand Pensioen

Sinds 1 januari 2018 is er nieuwe Europese wetgeving van kracht. Deze wetgeving, PRIIPs, geeft aan dat een Eid verplicht is bij een groot aantal beleggingsproducten en verzekeringsproducten met een beleggingscomponent. Maar dit geldt niet voor 1e- en 2e-pijlerpensioenproducten. Daarmee is er geen verplichting om een Eid te verstrekken voor een uitkerend DGA-pensioen.

Ook het Bgfo is helder: het Essentiële-informatiedocument hoeft niet

Het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (Bgfo) is aangepast aan de nieuwe Europese wetgeving. Het Bgfo vermeldt dat een Eid moet worden verstrekt bij complexe producten. 1e- en 2e-pijlerpensioenen vormen een geval apart. Dit zijn dan wel complexe producten, maar ze zijn uitgezonderd van een Eid. Ook volgens het Bgfo hoeft u dus geen Eid te verstrekken als u een Direct Ingaand Pensioen afsluit voor een DGA.

Welk soort pensioen adviseert u aan uw DGA?

De advisering van direct ingaande pensioenen aan DGA’s is dus een stukje eenvoudiger geworden. Adviseert u DGA’s over hun pensioen? Dan heeft u bij Aegon de keuze uit twee verschillende direct ingaande pensioenen:

  • Aegon Uitkerend Garantiepensioen (een gegarandeerd pensioen)
  • Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (een pensioen op basis van beleggen)

 

Meer weten?

Op onze website vindt u nog veel meer informatie over onze direct ingaande pensioenen. Bijvoorbeeld een handige rekentool. Neem dus meteen een kijkje.