De Aegon AOV heeft nieuwe keuringsgrenzen

Wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten voor uw klant? Dan is het goed om te weten dat we de grenzen voor een medische keuring hebben aangepast.

50-plussers komen eerder in aanmerking voor een keuring

Half mei hebben we voor de Aegon AOV een paar wijzigingen doorgevoerd in de keuringsgrenzen. Er werd sowieso gekeurd wanneer de gezondheidsverklaring daar aanleiding toe gaf. En voortaan vindt er ook een medische keuring plaats in de volgende gevallen:

  • Als de ondernemer 50 jaar of ouder is en kiest voor een verzekerd bedrag van meer dan € 45.000,- in het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid
  • Als de ondernemer 50 jaar of ouder is en kiest voor een verzekerd bedrag van meer dan € 30.000,- ná het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid

 

Medische keuring? Dan is een elektronische gezondheidsverklaring niet nodig

Komen de klanten hierboven in aanmerking voor een keuring? Dan hoeven ze geen elektronische gezondheidsverklaring in te vullen. Ze vullen bij de medische keuring namelijk een uitgebreide gezondheidsverklaring in. We sturen deze specifieke groep daarom géén link voor een elektronische gezondheidsverklaring. En u hoeft dit zelf ook niet te doen.

We staan voor u klaar!

Wilt u meer weten over de nieuwe keuringsgrenzen? Of heeft u een andere vraag over onze AOV? Neem dan gerust contact op met uw accountmanager.