Webinar: wat u moet weten over de nieuwe privacywetgeving

De nieuwe privacywetgeving roept nog veel vragen op. Weten of u er klaar voor bent? Doe dan mee met ons speciale webinar.

Over een paar weken worden de privacyregels een stuk strenger

De nieuwe privacywetgeving, ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR) of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), treedt op 25 mei 2018 in werking. Organisaties hebben hierdoor ineens meer verplichtingen ten aanzien van privacy. Bovendien moeten zij daar aantoonbaar aan voldoen. Geen eenvoudige opgave.

Bewerker, verwerker, verantwoordelijke: hoe zit dat?

De wet maakt onderscheid tussen een verwerker aan de ene kant en een verwerkingsverantwoordelijke aan de andere kant. Een verwerker, onder de oude wet nog een bewerker geheten, verwerkt persoonsgegevens voor een verwerkingsverantwoordelijke. Daar is een overeenkomst voor nodig tussen beide partijen. Maar de relatie tussen die twee is niet altijd glashelder. We krijgen dan ook veel vragen binnen over de rolverdeling tussen Aegon, de adviseur en de werkgever.

Vraag ons de hemd van het lijf tijdens het webinar op 22 mei

Zit u zelf ook met vragen? Doe dan mee met ons speciale webinar over de privacywetgeving. Tijdens dit webinar nemen we u mee in de belangrijkste wijzigingen die vanaf 25 mei gelden. Daarnaast gaan we in de op de verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Wat is de verantwoordelijkheid van Aegon? En die van u als adviseur? Na het webinar heeft u concrete handvatten om vragen van uw klanten te kunnen beantwoorden.

We bieden ook werkgevers op 22 mei een webinar over dit onderwerp aan. We informeren werkgevers hierover met een artikel op aegon.nl/zakelijk. Hier kunnen ze zich direct aanmelden. 

Direct aanmelden

U kunt zich direct aanmelden voor het webinar. Zijn er bepaalde onderwerpen die u graag naar voren ziet komen? Stuur dan voor 15 mei aanstaande een mail naar privacy@aegon.nl en vermeld in de onderwerpregel het woord ‘webinar’.

Direct aanmelden

Alles rustig nalezen? Download onze brochure

We willen u graag ook op andere manieren informeren. In de brochure 'Data protection at Aegon NL' leest u hoe we de gegevensbescherming binnen Aegon Nederland hebben georganiseerd. De brochure is er nu in het Engels, de Nederlandse versie komt zo snel mogelijk beschikbaar.

Meer informatie en downloaden Let op: u moet ingelogd zijn op AIP om deze pagina te raadplegen. 

Werkgevers kunnen deze brochures binnenkort downloaden via Beheernet en het Verzuimportaal. En de privacystatements op onze website? Die zijn nu nog geënt op de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Kort voordat de AVG ingaat zetten we ze om naar de nieuwe kaders.