Klanten maken actief gebruik van het Standaardmodel

Sinds januari is het Standaardmodel beschikbaar op onze website. En we zien dat klanten dit model al goed weten te vinden!

Het Standaardmodel helpt klanten een passend pensioen te kiezen

Wie met pensioen gaat moet een paar belangrijke keuzes maken. Ga ik voor een vast of variabel pensioen? En met welke uitvoerder ga ik in zee? Het Standaardmodel helpt uw klanten op weg. Dit model bevat namelijk gestandaardiseerde informatie over de vaste en variabele pensioenen die een uitvoerder aanbiedt. Zo kunnen uw klanten de producten van verschillende aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken.

1 op de 4 klanten vult na een pensioenberekening ook het Standaardmodel in

Natuurlijk werkt ook Aegon met dit model. Daarin zetten we het Aegon Uitkerend Garantiepensioen (vast) naast het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen (variabel). Na een eerste meting kunnen we vaststellen dat klanten het model al goed weten te vinden. Van alle klanten die een pensioenberekening maken, vult maar liefst 25 procent het Standaardmodel in. Dat is een mooie start.

Hoe werkt het Standaardmodel?

Het Standaardmodel biedt uw klanten inzicht in hun persoonlijke situatie. Maar om tot een gepersonaliseerd resultaat te komen, hebben we natuurlijk eerst enkele gegevens nodig. Op onze website berekenen uw klanten hoe hoog hun pensioen is. Daarna beantwoorden ze een paar aanvullende vragen. De uitkomst wordt getoond in een overzichtelijke pdf. Daarin ziet uw klant onder andere:

  • De belangrijkste verschillen tussen een vast en variabel pensioen
  • De hoogte van de bijbehorende uitkeringen, nu en in de toekomst
  • De rol die inflatie speelt op de koopkracht van het pensioen
  • De mate waarin de uitkering per jaar kan veranderen
  • De kosten van het vaste en variabele pensioen

 

 

Iedereen kan het model gebruiken

Het Standaardmodel is voor iedereen beschikbaar. Dus niet alleen voor Aegon-klanten, maar ook voor mensen die hun pensioenkapitaal buiten Aegon hebben opgebouwd. Meer weten? Maak dan een proefberekening op onze website en vul het Standaardmodel in. U krijgt dan net als uw klanten een gepersonaliseerde uitkomst te zien.