Extra nabestaandenpensioen mogelijk in DB-regeling

Goed nieuws voor werkgevers die willen switchen: het is nu mogelijk om extra nabestaandenpensioen toe te voegen aan onze DB-regeling.

Compensatie van vervallen nabestaandenpensioen maakt overstap aantrekkelijk

Heeft uw klant een pensioenregeling waarin het nabestaandenpensioen is verzekerd op risicobasis? En komt die regeling ten einde? Dan vervalt de risicodekking. Voor veel werkgevers reden om dan maar niet over te stappen naar een andere uitvoerder of een nieuwe regeling. Bij het Aegon DB Abonnement en het Aegon Modulair Pensioen kan deze vervallen dekking nu worden gecompenseerd. Dat maakt een overstap een stuk aantrekkelijker.

Extra nabestaandenpensioen wordt verzekerd op risicobasis

Het compenseren van een vervallen dekking werkt heel eenvoudig. Bij aanvang van het Aegon DB Abonnement of het Aegon Modulair Pensioen voegen we eenmalig een extra nabestaandenpensioen toe. De grootte hiervan is gelijk aan de risicodekking in de voorgaande regeling over de voorgaande diensttijd. Het extra nabestaandenpensioen wordt verzekerd op risicobasis. Deze dekking geldt alleen voor deelnemers met een partner die in de voorgaande regeling al een nabestaandenpensioen hadden verzekerd.

Meer weten?

Uw accountmanager vertelt u graag meer over de mogelijkheden.