Zo zit het met nulurencontracten en het Gezond Werkplan

Of werkgevers hun werknemers met een nulurencontract of oproepcontract ook moeten aanmelden voor het Aegon Gezond Werkplan? Jazeker!

De werkgever moet al zijn werknemers aanmelden

Met het Aegon Gezond Werkplan verzekert een werkgever in principe al zijn werknemers. Ook mensen met een nulurencontract of oproepcontract. Voor ons is iemand een werknemer als de werkgever voor deze persoon premie voor werknemersverzekeringen betaalt. De werkgever moet deze werknemers dan ook gewoon aanmelden voor het Aegon Gezond Werkplan.

We gaan altijd uit van het aantal uur dat iemand heeft gewerkt

Raakt een werknemer met een nulurencontract of oproepcontract arbeidsongeschikt? Dan kijken we niet naar het afgesproken werkschema maar naar de uren die iemand feitelijk heeft gewerkt.

Voorbeeld:

Een werknemer heeft een oproepcontract maar werkt in de praktijk gemiddeld 20 uur per week. Bij arbeidsongeschiktheid wordt dan uitgegaan van een dienstverband van 20 uur in de week.

 

Via de naverrekening maken we de premie en de uitkering definitief

We kunnen natuurlijk niet controleren hoeveel uur iemand echt heeft gewerkt. Daarom hebben we de jaarlijkse naverrekening. Bij de naverrekening geeft de werkgever het daadwerkelijke jaarloon over het afgelopen kalenderjaar aan ons door. Dat loon gebruiken we om de definitieve premie en eventuele uitkering over dat jaar te bepalen.

Meer weten?

Uw accountmanager vertelt u graag meer over de voorwaarden van het Aegon Gezond Werkplan.