Update: pensioenrichtleeftijd 68 en de regeling van uw klant

U kon er niet omheen de laatste tijd: door de aanpassing van de pensioenrichtleeftijd moeten er veel pensioenregelingen worden aangepast. Waar staan we nu?

Alle werkgevers hebben een voorstel voor aanpassing ontvangen

Door gewijzigde fiscale wetgeving is er de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van pensioen. Zo is het Witteveenkader per 1 januari 2018 verder beperkt. En is de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar gegaan. Dit betekent dat veel pensioenregelingen moesten worden aangepast om bovenmatigheid te voorkomen. Vanaf juni 2017 hebben we hierover een intensief communicatietraject doorlopen met u en uw klanten. Alle werkgevers ontvingen een voorstel voor aanpassing van ons. Natuurlijk hebben we daarbij naar u verwezen. Want u kunt de werkgever het beste adviseren over de aanpassing van de regeling.

De meeste deelnemers krijgen vóór 1 april een brief van ons

Aegon voert heel wat pensioenregelingen uit. In de meeste gevallen weten we hoe we de regeling moeten aanpassen. Op dit moment zijn we druk bezig met de administratieve afhandeling hiervan. We streven ernaar om zo veel mogelijk deelnemers voor 1 april 2018 te informeren over de wijzigingen. De deelnemer ontvangt dan een brief met een bijlage waarin we vertellen wat er is veranderd. In Mijn Aegon ziet de deelnemer ook meteen de nieuwe aanspraken en de pensioenleeftijd.

U hoort van ons als er voor 1 april geen duidelijkheid is

In een beperkt aantal gevallen zullen we de deelnemer niet voor 1 april kunnen informeren. Bijvoorbeeld omdat we nog niet weten hoe de regeling moet worden aangepast. In dat geval informeren we u, de werkgever en de deelnemer hier begin april over.

We staan voor u klaar

Heeft u nog vragen? Uw accountmanager helpt u graag verder.