Uw klant heeft recht op juridisch advies en rechtsbijstand

Arbeidsconflicten lijken soms onoplosbaar. Gelukkig hebben uw klanten met het Aegon Gezond Werkplan standaard recht op juridisch advies en rechtsbijstand.

Een ziekteperiode kan snel leiden tot conflicten

Uw klant kan tijdens de ziekteperiode van een werknemer te maken krijgen met een aantal geschillen. Denk bijvoorbeeld aan een juridisch geschil met het UWV over de uitvoering van de Wet verbetering poortwachter, de ZW of de WIA. Of aan een conflict met een werknemer over arbeidsongeschiktheid of loondoorbetaling. Daarnaast kan het zijn dat iemand anders wettelijk aansprakelijk is voor het feit dat de werknemer niet kan werken. In deze gevallen kan uw klant zeker juridische hulp gebruiken!

Wat kunnen we betekenen voor uw klant?

Met het Aegon Gezond Werkplan heeft uw klant standaard recht op juridisch advies en rechtsbijstand. In de gevallen hierboven. Maar ook in de twee voorbeelden hieronder. We werken daarbij nauw samen met SRK Rechtsbijstand.

Ondersteuning bij ZBO-procedures

Is uw klant eigenrisicodrager voor de WGA? Dan kan hij besluiten de WGA-uitkering van een verzekerde (ex-)werknemer tijdelijk of helemaal niet te betalen. Gaat de werknemer daartegen in bezwaar of in beroep? Volgens de Algemene Wet Bestuursrecht is uw klant vanaf dat moment een Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). We bieden uw klant dan ondersteuning.

 

Verhalen van de loonkosten

Het verhalen van de loonkosten is sinds 2014 standaard meeverzekerd bij onze Ziekteverzuimverzekering No-Claim en Stop-Loss. U kunt hierbij denken aan de volgende kosten:

  • het eigen risico
  • de netto loonschade (uitkeringen)
  • eventuele re-integratiekosten
Ook met onze WGA-Eigenrisicodragenverzekering is het verhalen van loonkosten meeverzekerd. Voorwaarde is dan wel dat de eerste 104 weken succesvol zijn verhaald. Het verhalen van de schade doen we overigens niet zelf. De privacyregels staan dit niet toe. Daarom werken we samen met onze partner SRK Rechtsbijstand. Maar uw klant mag ook kiezen voor een andere partij.

We staan voor u klaar

Wilt u meer weten over de juridische mogelijkheden van het Aegon Gezond Werkplan? Uw accountmanager kan u er alles over vertellen.