De AOV van Aegon is er ook voor werknemers

Bij het woord AOV denkt u misschien meteen aan ondernemers. Maar de Aegon AOV biedt ook zekerheid aan werknemers in loondienst.

Zekerheid over het loon boven de WIA-grens

Na twee jaar ziekte kan een werknemer in loondienst een WIA-uitkering aanvragen. Die uitkering kent alleen wel een maximaal verzekerd loon. In 2018 is dat € 54.616,-. Verdient de werknemer meer? En heeft de werkgever geen aanvullende verzekering afgesloten? Dan krijgt de werknemer geen uitkering voor dit deel van het loon. Een AOV kan dan interessant zijn.

De Aegon AOV voor werknemers: zo werkt het

Met de Aegon AOV verzekeren werknemers 80% van het inkomen boven het drempelbedrag van € 54.616,-. Het maximaal te verzekeren bedrag is € 150.000,-. De werkgever betaalt het loon tijdens de eerste twee jaar van de arbeidsongeschiktheid gewoon door. De AOV-uitkering gaat na die twee jaar in.

Meer weten?

Speciaal voor werknemers hebben we een handige brochure gemaakt. Deze kunt u hieronder downloaden. In de brochure vertellen we meer over de WIA. Ook laten we met twee rekenvoorbeelden zien wat de Aegon AOV kan betekenen voor werknemers. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over de Aegon AOV.