First Time Right (FTR): geldigheidsduur van de documenten

Zo snel mogelijk een bindende offerte ontvangen? En niet steeds opnieuw documenten moeten aanleveren? Met First Time Right (FTR) helpen we u op weg! De tip van deze maand…

Tip: Check altijd de geldigheidsduur van de documenten

Bij de voorlopige offerte vindt u een overzicht van alle documenten die in het dossier nodig zijn. Een aantal van deze documenten heeft een beperkte geldigheid. De geldigheid is ten opzichte van de datum dat de definitieve offerte wordt uitgebracht. Wanneer er een beperkte geldigheid van toepassing is, staat het bij het document vermeld. Het is altijd handig om even de datum van de documenten te checken. Zo weet u zeker dat de documenten aan alle voorwaarden voldoen. Wist u bijvoorbeeld dat:

  • Een taxatierapport op de datum van de definitieve offerte niet ouder mag zijn dan 6 maanden?
  • En dat de werkgeversverklaring en salarisspecificatie niet ouder mogen zijn dan 3 maanden?

 

Vraagt u een wijziging aan in de offerte nadat het dossier al definitief akkoord is?

Dan brengen wij een nieuwe voorlopige offerte uit. Hierdoor kan het gebeuren dat de aangeleverde documenten dan niet meer geldig zijn. Deze nieuwe datum is namelijk leidend voor het bepalen van de geldigheid van de documenten. 

Document in de spotlight

Deze maand staat de salarisspecificatie in de spotlight. Soms vragen we dit document opnieuw op. Wilt u voorkomen dat dit gebeurt. Lees dan de meest voorkomende redenen. Zo bent u goed voorbereid.

  • Het basisloon op de salarisspecificatie komt niet overeen met het basisloon op de werkgeversverklaring.
  • Wij hebben niet de meest recente salarisspecificatie van uw klant ontvangen (zie de tip hierboven).
  • De salarisspecificatie van de aanvrager is dubbel binnengekomen, maar de salarisspecificatie van de partner ontbreekt.