Pilot: inkomensverzekeringen nu ook op Benefits-Plaza

In oktober hebben we al een tipje van de sluier opgelicht. En nu is het zover: we zijn een nieuwe koppeling aan het testen tussen Benefits-Plaza en onze inkomensverzekeringen.

Wat houdt deze pilot precies in?

Deze maand zijn we een proef begonnen met een klein aantal adviseurs en werkgevers. Zij testen of de koppeling van onze inkomensverzekeringen met Benefits-Plaza goed werkt. Is de pilot een succes? Dan rollen we dit initiatief verder uit. En worden straks ook úw werknemersmutaties via Benefits-Plaza automatisch verwerkt voor de WIA- en verzuimverzekeringen.

Maar Aegon had toch al een koppeling met Benefits-Plaza?

Dat klopt. Onze pensioensystemen zijn al een tijdje aangesloten op Benefits-Plaza. Wijzigingen voor Aegon PPI en het Aegon DB Abonnement verlopen daardoor automatisch. We breiden deze mogelijkheid nu dus uit naar onze inkomensproducten WIA en Verzuim.

Wat is het voordeel van deze koppeling?

Dankzij deze koppeling worden de werknemersmutaties die u invoert automatisch verwerkt in ons werkgeversportaal. Dat levert u extra gemak en tijdswinst op. U hoeft de gegevens immers nog maar één keer in te voeren met als voordeel dat de kans op fouten, en dus dubbel werk, kleiner is. Verzuimmutaties behoren nog wel via het werkgeversportaal te worden ingevoerd. De volgende stap is om dit ook via Benefits-Plaza te laten lopen. Voor wat betreft het gebruikelijke proces van het Aegon Gezond Werkplan verandert er door de koppeling verder niets.

Klinkt goed! Wanneer kan ik er zelf mee aan de slag?

De pilot loopt nog een aantal weken door. We verwachten dat de koppeling in de loop van het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar is voor alle gebruikers van Benefits-Plaza. Via deze nieuwsbrief houden we u natuurlijk op de hoogte.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de andere voordelen van Benefits-Plaza?

Neemt u dan contact op met uw accountmanager.