Aegon AOV biedt ook tijdelijke uitkeringen

Een uitkering van 5 of 10 jaar? Bij Aegon kan het!

Uw klant kan kiezen voor een uitkering van 5 of 10 jaar

We krijgen regelmatig de vraag of de Aegon Arbeidsongeschiktheidsverzekering ook tijdelijke uitkeringen kent. Het antwoord is: jazeker! Klanten kunnen bij ons al geruime tijd kiezen voor een tijdelijke uitkering van 5 of 10 jaar. Een uitkering tot de eindleeftijd is natuurlijk ook mogelijk.

Ondernemer heeft behoefte aan kortere uitkeringsduren

Maar liefst 67 procent van de ondernemers heeft interesse in kortere uitkeringsduren. Dat blijkt uit de AOV-Monitor 2017 van Baken Adviesgroep. Die interesse heeft vooral te maken met de lagere premie die hieraan verbonden is. Volgens onderzoek van ZZP Barometer (2017) heeft 73 procent van de zzp’ers nu nog geen AOV vanwege de kosten.

Ook volgens de AFM kan een AOV met tijdelijke uitkering nuttig zijn

Er is dus behoefte aan een AOV met een tijdelijke uitkering. Toch kiezen relatief weinig ondernemers voor deze variant. Bijna 90 procent van onze AOV’s wordt gesloten met een uitkering tot de eindleeftijd. En dat terwijl de AFM al in 2011 aangaf dat een AOV met beperkte uitkeringsduur nuttig kan zijn. Dat geldt dan wel voor specifieke doelgroepen. U als adviseur kan natuurlijk als geen ander bepalen of een AOV met tijdelijke uitkering past bij uw klant.

Meer weten?

Benieuwd naar de tijdelijke uitkeringen van de Aegon Arbeidsongeschiktheidsverzekering? Uw accountmanager vertelt u er graag meer over. Of lees verder op onze website.