Persoonlijk inzicht als sleutel tot meer pensioenadvies

Nu pensioenen soberder en onzekerder worden, neemt het belang van financiële planning toe. Persoonlijk maatwerk is hierbij niet alleen essentieel, maar tegenwoordig gelukkig ook prima laagdrempelig te realiseren. Bijvoorbeeld met Persoonlijk Pensioen van Aegon. Dit product biedt werknemers inzicht, overzicht en handelingsperspectief, en adviseurs toegang tot een overzichtelijke adviesmodule. Bij Aegon PPI zijn deze voordelen als ‘add-on’ beschikbaar.

Was financiële planning vroeger alleen iets voor welgestelden, tegenwoordig is het voor iedereen cruciaal om de vinger aan de pols te houden. Omdat het plaatje er voor iedereen weer anders uitziet, is inzicht op persoonlijk niveau een harde voorwaarde voor een goede planning en verstandige beslissingen. Dit stelt werkgevers voor een uitdaging. Want hoe organiseer je zoiets laagdrempelig? Voor pensioenadviseurs liggen hier mooie kansen voor een nieuwe invulling van hun verdienmodel. De voorwaarde: tools die werknemers op een flexibele en betaalbare manier helpen aan persoonlijk inzicht, overzicht en handelingsperspectief.

Van inzicht naar oplossing

Aegon Persoonlijk Pensioen bevat zo’n tool. Hiermee biedt een werkgever zijn werknemers het inzicht en de hulpmiddelen die nodig zijn om bewuste pensioenkeuzes te maken. Een van de centrale onderdelen is het Knab Financieel Plan. Hiermee maakt een werknemer snel een online persoonlijk financieel plan dat hij later ook eenvoudig weer kan bijstellen. Zo weet hij steeds hoe hij ervoor staat. Ook ziet hij direct het effect van belangrijke financiële beslissingen, eerder of later stoppen met werken en werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dit biedt een solide basis om bewuste financiële keuzes te maken, óók over producten die mogelijke hiaten en risico’s verkleinen of wegnemen.

Specialistisch advies op afroep

Als de werkgever dat wil, kan hij zulke oplossingen compleet met laagdrempelige uitleg in het systeem laten inbouwen. De gedachte is echter niet dat werknemers op het gebied van pensioen volledig zelfredzaam zijn, of dat hun werkgever dit van hen zou mogen (of moeten) verwachten. De crux – ook met het oog op de kwaliteit van de dienstverlening – is juist dat werknemers de ruimte krijgen om naar behoefte deskundig advies in te winnen. Daarom biedt Persoonlijk Pensioen ook de mogelijkheid om een of meer adviseurs toegang te geven tot een aparte module in ons adviseursportaal. Hier staan rapportages op bedrijfsniveau en alle gegevens die nodig zijn om werknemers te begeleiden bij het maken van keuzes binnen de pensioenregeling. Ook kan de adviseur hen van hieruit vragen om hem toegang te geven tot hun persoonlijke pensioendashboard in het deelnemersportaal.

Alle informatie binnen handbereik

Bij Aegon PPI hebben we Persoonlijk Pensioen als laagdrempelige aanvulling aan het pensioenabonnement gekoppeld. Tegen € 5,- meerkosten per deelnemer per jaar (2018) biedt de werkgever zijn personeel inzicht, overzicht en handelingsperspectief. Deze opzet slaat meerdere vliegen in één klap. Werknemers kunnen inzicht en overzicht krijgen, en daarmee extra financiële rust en zekerheid. De werkgever voldoet aan zijn wettelijke zorgplicht en versterkt de aantrekkingskracht van wat doorgaans zijn kostbaarste arbeidsvoorwaarde is. En de adviseur krijgt de kansen en de tools om zijn regierol op te pakken en in te vullen.

Bereikbaar en uitvoerbaar maatwerk

De koppeling tussen Persoonlijk Pensioen en de Aegon PPI brengt werkgever, werknemer en adviseur letterlijk en figuurlijk nader tot elkaar. Zodat persoonlijk maatwerk geen utopie is, maar gewoon bereikbaar én uitvoerbaar. Kortom, een prachtige kans voor de adviseur om zijn meerwaarde te laten zien, zowel op individueel niveau als op bedrijfsniveau. De bal ligt klaar – wie schiet hem erin?

We vertellen u graag meer

Wilt u meer weten over de kansen en mogelijkheden die Persoonlijk Pensioen u biedt? Of over de koppeling tussen Persoonlijk Pensioen en Aegon PPI? Lees dan verder op onze website. Of neem contact op met uw accountmanager.