Onderzoek Financieel Bewustzijn en start Goed met Geld test

Aegon heeft als missie mensen financieel zelf bewust te maken. In dat kader hebben wij samen met marktonderzoekbureau Motivaction de afgelopen drie jaar onderzoek gedaan onder ruim 1400 Nederlanders. Met het onderzoek wilden we inzicht krijgen in hoe goed mensen omgaan met geld, hoe goed zij voorbereid zijn op eventuele financiële tegenvallers en hun pensioen. De resultaten van dit driejarig onderzoek zijn samengevat in FINQ, het nationale onderzoek naar financieel bewustzijn. Op 16 januari zijn de onderzoeksresultaten van deze monitor gelanceerd in de landelijke media. Het persbericht vindt u hier.

Ieder jaar een update

Deze monitor wordt jaarlijks geupdate en op de derde dinsdag van januari gepresenteerd. Motivaction wordt bij deze monitor begeleid door een expertgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de Universiteiten van Tilburg en Maastricht, Stichting Weet wat je Besteedt en Aegon. 

Vanaf 16 januari de Goed met Geld-test

Op 16 januari starten we met de Goed met Geld-test. Dit is een consumentenversie van het FINQ onderzoek naar Financieel bewustzijn. Door het beantwoorden van 12 vragen kunnen deelnemers zien wat voor type zij zijn en krijgen zij gerichte adviezen en tips. Daarmee willen we Nederlanders bewuster maken van hoe zij zelf met geld omgaan én tips geven om hier beter in te worden. De test is te vinden via www.goedmetgeldtest.nl.

Persoonlijk gesprek adviseur

Geïnteresseerde deelnemers kunnen na het voltooien van de test meer informatie inzien, passend bij hun interesse. Vanuit deze informatie kunnen zij een afspraak maken met een adviseur voor persoonlijk advies.