Perspectiefverklaring

Het is mogelijk bij Aegon een hypotheek aan te vragen voor een klant met een flexibel arbeidscontract op basis van een Perspectiefverklaring. De aangesloten organisaties en uitzendondernemingen staan op www.perspectiefverklaring.nl. Op deze website staat ook alle informatie over de Perspectiefverklaring.

Wat houdt de Perspectiefverklaring in?

De Perspectiefverklaring geeft inzicht in de toekomstbestendigheid van het huidige inkomen. Daarom wordt naast inkomen onder andere ook gekeken naar opleiding, skills, arbeidsmarktanalyse en de vooruitzichten op werk. Deze verklaring wordt verstrekt door de aangesloten uitzendonderneming, samen met een werkgeversverklaring. De Perspectiefverklaring komt in de plaats van een intentieverklaring of drie jaaropgaven. Een flexwerker kan al een Perspectiefverklaring aanvragen als hij minimaal een jaar bekend is bij een aangesloten organisatie.

Hoe werkt het aanvraagproces bij Aegon?

  • De hypotheekaanvragen kunnen worden ingediend voor alle hypotheken met en zonder NHG.
  • Een Perspectiefverklaring is tot 6 maanden na uitgifte geldig. Dit betekent dat er een bindend aanbod moet zijn binnen 6 maanden na uitgifte van de Perspectiefverklaring.
  • De aanvraag dient u in via HDN/Skydoo.
  • In de aanvraag geeft u aan dat er sprake is van een Perspectiefverklaring.
  • Bij het aanleveren van de documenten wordt de Perspectiefverklaring als voorbehoud open gezet, zodat u deze kunt uploaden.