Herinrichting Aegon schadenetwerk Automotive

In 2011 is Aegon gestart met een eigen netwerk van autoschadeherstellers. Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking. Het laat zien dat vrijheid in uurloontarieven en kortingen leidt tot kwaliteit en partnership.

Nieuwe inrichting en herijking Aegon Schade Servicenetwerk

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van innovatie en techniek in ‘nieuwe’ voertuigen. Het is voor onze klanten belangrijk dat wij ook schade aan deze voertuigen op de juiste wijze herstellen. Daarom hebben wij besloten het Aegon Schade Servicenetwerk anders in te richten en te herijken. Om praktische redenen kan dat alleen door de huidige carrosserie- en glascontracten van onze schadepartners te beëindigen. Daarover hebben wij de betreffende ondernemingen geïnformeerd. Per 31 december 2017 eindigen de huidige samenwerkingscontracten. Vanaf januari 2018 gaan wij verder met een groep carrosserie- en glasherstellers. In deze samenwerking wordt gestuurd op cosmetisch, complex en merkgespecialiseerd schadeherstel. Wij informeren alle schadebedrijven voor 1 januari 2018 over de voortgang van dit proces.

Wat betekent het nieuwe Aegon Schadenetwerk voor u?

Het nieuwe schadenetwerk wordt ingericht voor herstel van cosmetische, reguliere en technisch complexe voertuigschaden. Tevens kunt u bij de herstellers uit dit netwerk terecht voor het vervangen en repareren van autoruiten. Wij werken met universele en gespecialiseerde Aegonherstellers.

  • Wanneer kiest u voor een universele Aegonhersteller?

Het overgrote deel van de voertuigschades kunnen bij de dichtstbijzijnde universele hersteller gerepareerd worden. In grote lijnen gaan het dan om schades aan voertuigen van vier jaar en ouder die nog niet zijn voorzien van geavanceerde systemen. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze regel. Hierover is de hersteller geïnstrueerd. In deze uitzonderingsgevallen zorgt hij ervoor dat het voertuig wordt gerepareerd door een merk gespecialiseerde Aegonhersteller.

  • Wanneer kiest u voor een merk gespecialiseerde Aegonhersteller?

In het geval van schade aan een voertuig dat is voorzien van hoogwaardige moderne techniek, verwijst u uw cliënt naar een merk gespecialiseerde hersteller. Meestal betreft dit schades aan voertuigen van vier jaar of jonger. Deze herstellers zijn speciaal geselecteerd om schade te repareren volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

U vindt de Aegon schadeherstellers mét hun eventuele specifieke merkspecialisatie na 1 januari 2018 op de zoektool van Aegon. Mocht u twijfelen over de keuze van de juiste hersteller, dan kunt u natuurlijk even overleggen met onze experts op de expertise-afdeling.

Per 1 januari 2018 van start

Vanaf 1 januari 2018 kunt u alleen gebruik maken van het carrosserie- en glasnetwerk zoals vermeld op de zoektool van Aegon. De regeling voor zogenaamde ‘Lite-herstellers’ is dan niet meer actief. Lopende schadegevallen kunnen nog wel door de ‘Lite-herstellers’ worden afgehandeld in het nieuwe jaar. Medio december wordt het definitieve netwerk bekend gemaakt. Hierop vooruitlopend kunnen we nu al melden dat Carglass vanaf 1 januari 2018 geen onderdeel meer zal uitmaken van ons glasnetwerk.

Vanaf medio 2018 maken wij nog een efficiencyslag: dan instrueren wij bergingsbedrijven om beschadigde voertuigen direct bij de betreffende merk gespecialiseerde Aegonhersteller af te leveren. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager.