Beleggingsverzekeringen

In onze beleggingsverzekeringen wijzen wij het verlengen van de duur af. In sommige gevallen wijzen we ook het verhogen van de premie of een eenmalige storting bij beleggingsverzekeringen af. Hieronder leest u waarom dit is.

Het verlengen van de duur van een beleggingsverzekering wijzen we af

De klant kan zijn verzekering niet verlengen. We bieden geen beleggingsverzekeringen meer aan en verlengen deze verzekeringen niet meer. Daarom kan de klant ook zijn beleggingsverzekering niet verlengen. De verzekering loopt nog wel gewoon door tot de einddatum.

Het verhogen van een beleggingsverzekering binnen tien jaar wijzen we af

De kosten die de klant maakt voor zijn extra inleg kan hij waarschijnlijk niet meer terugverdienen. De beleggingsverzekering stopt al binnen tien jaar.

Wat is onze aanpak?

Stuurt de klant zo’n wijzigingsverzoek rechtstreeks naar ons? Dan bekijken we welke situatie voor de klant van toepassing is. Krijgt de klant een afwijzing dan noemen we in de brief de reden(en) waarom wij dit afwijzen. In dat geval en bij een verhoging of extra storting verwijzen we naar u. U kunt als financieel adviseur met de klant meedenken over een beter en passend alternatief.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over het verlengen en/of verhogen van een beleggingsverzekering.