Hoogte pensioenuitkering Aegon Uitkerend Beleggingspensioen wijzigt

De hoogte pensioenuitkering van klanten met een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen wijzigt vanaf januari. Heeft u klanten met een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen? De pensioenuitkering van deze klanten wordt jaarlijks herrekend. Op 1 januari berekenen we daarom opnieuw hoe hoog hun pensioen wordt.

Welke factoren bepalen de hoogte van het nieuwe pensioenuitkering?

De hoogte van de nieuwe pensioenuitkering is afhankelijk van:

  • Het beleggingsrendement
  • De hoogte van de marktrente
  • De ontwikkeling van de gemiddelde levensverwachting van inwoners van Nederland

We berekenen het pensioen bewust op 1 januari

We hebben bewust gekozen voor 1 januari als datum waarop we het pensioen herrekenen. Dit doen we omdat de overheid die datum gebruikt voor het vaststellen van de zorg- en huurtoeslag. En het sluit het beste aan bij klanten die de hypotheekrente aftrekken. Ook als de klant pas een maand of een paar maanden voor 1 januari een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen sluit, berekenen we de hoogte van het pensioen op 1 januari opnieuw.

Hoe worden klanten geïnformeerd?

Klanten die gekozen hebben voor Aegon Uitkerend Beleggingspensioen ontvangen begin januari 2018 een brief met hun nieuwe pensioenuitkering. In de bijlage bij die brief zien zij ook hoe de waarde van uw pensioenkapitaal zich heeft ontwikkeld. Bij de brief ontvangen ze ook Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Om ervoor te zorgen dat het nieuwe pensioen in januari niet als een verrassing komt, hebben we al onze klanten in november een brief gestuurd waarin we de herrekening aankondigen.