Kies nu tussen drie varianten van de Aegon WGA-Aanvullingsverzekering

Als een werknemer gedeeltelijk (35-80%) of volledig, maar niet duurzaam, arbeidsongeschikt is, heeft hij recht op een uitkering vanuit de WGA. Deze bedraagt maximaal 70% van het laatste verdiende salaris. Maar heel vaak is dit minder. Dit hangt vooral af van de mate waarin de zogenaamde resterende verdiencapaciteit wordt benut. Dit is het bedrag dat de werknemer theoretisch nog kan verdienen.

Werkgevers kunnen het inkomen van hun werknemers bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid beschermen. Heel eenvoudig met de Aegon WGA-Aanvullingsverzekering. Dit is een verzekering binnen het Aegon Gezond Werkplan. Deze verzekering sluit uitstekend aan bij de andere verzekeringen. Een onderdeel van de verzekering is ondersteuning bij re-integratie.

Aegon biedt drie varianten van de WGA-Aanvullingsverzekering:

  1. Aegon WGA-Aanvullingsverzekering standaard
  2. Aegon WGA-Aanvullingsverzekering light
  3. Aegon WGA-Aanvullingsverzekering upgrade

 

Aegon WGA-Aanvulling standaard

Met de Aegon WGA-aanvullingsverzekering ontvangen werknemers 70% van laatst verdiende salaris (gemaximeerd tot het maximum SV-loon van € 53.706,- in 2017). Minimaal. Want als ze wel een deel van hun restverdiencapaciteit benutten, loopt het op. En dat tot uiterlijk hun AOW-leeftijd (max. 70 jaar). En als de werknemer erin slaagt om zijn restverdiencapaciteit voldoende (50% of meer) te benutten, ontvangt hij een aanvulling tot minimaal 75%.

Aegon WGA-Aanvulling light

Naast de uitgebreide module WGA-Aanvulling is er een light variant. Deze variant biedt een dekking waarmee het arbeidsongeschiktheidsdeel van de inkomensderving wordt aangevuld. De werknemer krijgt alleen een aanvulling op de WGA-vervolguitkering als hij zijn restverdiencapaciteit onvoldoende (minder dan 50%) benut.

Aegon WGA-Aanvulling upgrade

In veel CAO’s is afgesproken dat er een aanvulling op de WGA-uitkering van de overheid wordt verzekerd. Vaak wordt dan alleen het arbeidsongeschiktheidsdeel van de inkomensteruggang aangevuld bij het niet voldoen van de restverdiencapaciteit. Dan komt de werknemer als hij niet meer werkt op maximaal 50,75% van zijn laatstverdiende salaris bij een arbeidsongeschiktheidspercentage van 65% tot 80%.  Is de werknemer tussen de 35% en 45% arbeidsongeschikt dan komt zijn totale inkomen maar op 28% van zijn salaris voordat hij ziek werd. Een zeer forse inkomensterugval dus.

Aegon heeft hiervoor de Aegon WGA-Aanvulling upgrade ontwikkeld. Met deze oplossing is het mogelijk om naast de aanvulling die in de CAO is afgesproken het inkomen tot minimaal 70% van het oude salaris aan te vullen. En tot minimaal 75% als de verdiencapaciteit voldoende (50% of meer) wordt benut. Zo hebben uw werkgeverrelaties de mogelijkheid om hun werknemers toch optimaal te verzekeren. Deze verzekering vult een elders gesloten light variant aan.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Wilt u meer informatie over de WGA-Aanvullingverzekeringen? Dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij Aegon. Of bel ons op 088 344 00 53.  (keuze 2, keuze 2). U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur. Gebruikt u liever e-mail? Mail dan uw vraag naar wia@aegon.nl. Wij helpen u graag.