De Aegon Rechtsbijstandverzekering verandert

Ieder jaar ontvangt uw klant van ons een nieuw polisblad voor het Woon- & VrijeTijdpakket. Hierin staat de premie en eventuele wijzigingen vermeld. Een onderdeel van dit pakket is de Aegon Rechtsbijstandverzekering. In dit bericht leest u wat er precies verandert en hoe wij dit aan uw klant communiceren.

Wat verandert er?

Per 1 november 2017 verandert er het één en ander voor de Aegon Rechtsbijstandverzekering. De belangrijkste veranderingen zetten we even voor u op een rij:

  • - Tot nu toe kon uw klant kiezen tussen de basisverzekering of de allriskverzekering. Omdat het verschil tussen deze twee heel klein was, hebben we ze samengevoegd tot één rechtsbijstandverzekering.
  • - De dekking voor mediation bij echtscheiding is niet meer standaard meeverzekerd.  Wilt uw klant mediation toch meeverzekeren? Dan moet hij deze module apart toevoegen. Voorheen was dit een onderdeel van ‘dekking personen’.
  • - Bij een geschil staan er 240 juristen en 70 advocaten voor uw klant klaar. Kiest uw klant voor een eigen jurist of advocaat en heeft hij daarbij aan alle voorwaarden voldaan? Dan vergoeden wij de kosten hiervoor tot een maximum van € 30.000,-. Dit was € 12.500,-.
  • - De rechtsbijstandverzekering van uw klant heeft geen franchise meer. Hierdoor is het makkelijker voor uw klant om een beroep te doen op de verzekering.

De wijzigingen staan vermeld op het nieuwe polisblad

De klant ontvangt bij prolongatie van ons een nieuw polisblad met een begeleidende brief. Hierin staat de nieuwe premie vermeld en vertellen wij wat meer over wijzigingen. 

Meer weten?

Bij vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager.