Aanpassingen DGA Beleggingspensioen

Binnenkort informeren we klanten weer over de jaarlijkse wijzigingen van het DGA Beleggingspensioen.

Wat verandert er in 2018?  

Ook in 2018 is er weer een aantal wijzigingen. We sommen ze kort voor u op:

1. Verhoging pensioenleeftijd naar 68 jaar

2. Mogelijkheid van verzekeren partnerpensioen na ontslag

3. Aanpassingen in tarieven, staffels en risicopremies

4. Verandering Anw-hiaatpensioen

5. Wijziging uitvoeringskosten

6. Uitbreiding beleggingsmogelijkheden

 

Wilt u meer over deze aanpassingen weten? Onderaan dit bericht leest u de uitgebreide beschrijving '2018: dit zijn de aanpassingen in ons DGA Beleggingspensioen'

De pensioenregeling is altijd up-to-date

Het DGA Beleggingspensioen is een abonnement. We verlengen steeds met 1 jaar. Het grote voordeel is dat we daardoor het pensioen elk jaar kunnen aanpassen aan de laatste wet- en regelgeving. Natuurlijk informeren we onze klanten daarover. De pensioenregeling is dus altijd up-to-date.  

Meer weten?

Vraag dan uw aanspreekpunt of bel met de DGA-desk. U bereikt ons via telefoonnummer 070 344 85 42 op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.30 uur.

 

 

2018: dit zijn de aanpassingen in ons DGA Beleggingspensioen

Verhoging pensioenleeftijd naar 68

Per 1 januari 2018 wordt de pensioenleeftijd verhoogd naar 68. Dit heeft gevolgen voor de staffels, de premie en de tarieven.

Wijziging staffel

Omdat de pensioenleeftijd omhoog gaat, gaan de staffels voor de beschikbare premie omlaag. Anders zouden mensen immers opeens meer pensioen gaan opbouwen. Dit zijn de voorlopige nieuwe staffels.

Wij passen de premie aan aan de nieuwe staffel

Een hogere pensioenleeftijd leidt tot een lagere staffel. Wij passen de premies aan aan die nieuwe staffel. Misschien heeft uw klant de financiële armslag om meer te betalen. En wil die gewoon de premie per jaar gelijk houden. Als u dat wilt, neemt u dan contact met ons op. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Partnerpensioen na uitdiensttreding mogelijk 

Het is straks mogelijk na uitdienstgaan een deel van de opgebouwde waarde uit te ruilen voor een partnerpensioen. Vanaf 2018 wordt bij uitruil dezelfde vorm van partnerpensioen verzekerd, als die bij de hoofdregeling is verzekerd, namelijk een partnerpensioen dat na ingang jaarlijks met 2% stijgt. 

Tarieven

De tarieven (zonder rentestandcorrectie) voor 2018 zijn bepaald. Zoals aangegeven is de verhoging van de pensioenleeftijd naar 68 hierin verwerkt. Voor alle risicotarieven geldt dat deze omhoog gaan door de verhoging van de pensioenleeftijd. Dit komt omdat de uitkeringsperiode met één jaar worden verlengd.

Risicotarief premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Onze risicotarieven voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid zijn aangepast. In geval van arbeidsongeschiktheid worden de premies vrijgesteld tot de nieuwe pensioenleeftijd.

Tarief UWV-volgend:

 

Huidig

Nieuw

Staffelvolgende premie

3,90%

3,45%

Eenjarige risicopremie NP

3,65%

5,05%

Eenjarige risicopremie ANW

3,65%

4,05%

 

 

Tarief beroepsarbeidsongeschiktheid-volgend:

 

 

Staffelvolgende premie

Eenjarige risicopremie NP

Eenjarige risicopremie ANW

Huidig

Nieuw

Huidig

Nieuw

Huidig

Nieuw

Beroepsklasse 1

7,11%

7,25%

7,11%

10,25%

7,11%

8,20%

Beroepsklasse 2

9,77%

11,15%

9,77%

15,20%

9,77%

12,20%

Beroepsklasse 3

11,48%

13,50%

11,48%

18,05%

11,48%

14,45%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rentestandcorrectie

Voor het nabestaandenpensioen en het ANW-hiaatpensioen geldt een rentestandscorrectie (RSC). Bij deze verzekeringsvormen garanderen wij een rekenrente van 3%. Daarmee staat de hoogte van het pensioen vast, maar de premies niet. De werkelijk behaalde rente kan afwijken van de gegarandeerde rekenrente. Wij voeren hier een correctie voor door.

De RSC wordt in december vastgesteld voor het komende jaar. Wij informeren u daarom in december over de hoogte.

Anw-hiaatpensioen wijzigt

Met ingang van 1 januari wijzigt de standaarddekking in Anw-hiaatpensioen. Het verschil is dat de dekking stopt als de DGA met pensioen gaat en niet als de partner de AOW-leeftijd bereikt. Dit verlaagt de premie. De premie wordt hoger door een recentere sterftetafel en de verhoging van de standaardpensioenleeftijd.

De uitvoeringskosten gaan omhoog

Per 1 januari 2018 gaan de uitvoeringskosten omhoog van €202,50 naar €210.

Uitbreiding beleggingsmogelijkheden

Graag herinneren wij u er aan dat wij in de loop van dit jaar de keuzemogelijkheden voor uw pensioen hebben uitgebreid. Sinds september 2016 is het mogelijk om op pensioendatum te kiezen voor de aankoop van een vaste of een variabele pensioenuitkering, dit kan zowel voor klanten die profiel beleggen als voor klanten die vrij beleggen.

Klanten die profiel beleggen en ervoor gekozen hebben om de beleggingsroute tot aan de pensioendatum aan Aegon over te laten, kunnen vanaf juli ook voorsorteren op een keuze tussen vast en variabel pensioen. Wij hebben hier de uitvoeringsovereenkomst en het pensioenreglement op aangepast.

Nieuwe juridische stukken per 2018

Wij hebben de aanpassingen in het Pensioenreglement en de Uitvoeringsovereenkomst voor 2018 verwerkt.