Tijdelijke maatregel beperking bijbetalingslast waardeoverdracht geldt nu voor alle werkgevers

Sinds 2013 is een tijdelijke overheidsmaatregel van kracht voor individuele waardeoverdracht van pensioen. Dit betreft een beperking van de bijbetalingslast voor werkgevers. Deze maatregel gold aanvankelijk alleen voor 'kleine' werkgevers. Dit zijn werkgevers met een premieplichtige salarissom voor de sociale verzekeringen tot circa € 785.000. Inmiddels geldt de maatregel voor alle werkgevers. In dit bericht leest u hoe wij werkgevers met een uitkeringsovereenkomst of premie-rente-overeenkomst hierover informeren (voor andere pensioenregelingen is de maatregel niet relevant).

Wat houdt de maatregel in voor een werkgever?

Bij een bijbetalingslast tot € 15.000 is de werkgever altijd verplicht om mee te werken aan de overdracht. Een werkgever hoeft niet mee te werken aan een door een (ex-)werknemer aangevraagde waardeoverdracht als:

  • die werkgever voor die overdracht meer dan € 15.000 moet bijbetalen;
  • en de bijbetaling bovendien meer dan 10% van de overdrachtswaarde is.

De werkgever ontvangt een brief

Als wij een overschrijding van de grenswaarde constateren, sturen wij de werkgever een brief met een antwoordformulier om na te gaan of de werkgever gebruik wil maken van het recht om niet mee te werken.

De werkgever kan op het antwoordformulier aangeven of hij bij een overschrijding van de grenswaarde per definitie niet wil meewerken, of van geval tot geval wil besluiten. Overigens is de tijdelijke maatregel bij de huidige marktrente alleen van belang voor uitgaande overdrachten.

Onderaan dit bericht treft u de brief met het antwoordformulier aan.

Werkgevers die bij Aegon een verzekering hebben gesloten tegen de bijbetalingslasten voor individuele waardeoverdracht, ontvangen uiteraard geen brief. Aegon neemt dan immers de bijbetalingsverplichting van de werkgever over.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Downloads