Hypotheek voor tijdelijke werknemers/flexwerkers nu bij Aegon mogelijk met perspectiefverklaring

Vanaf 2 december kunnen werknemers met een flexibel arbeidscontract via de Randstadgroep (Randstad, TempoTeam en Yacht), bij Aegon een hypotheek aanvragen met een perspectiefverklaring.

Wat houdt de perspectiefverklaring in?

De perspectiefverklaring geeft inzicht in de toekomstbestendigheid van het huidige inkomen. Daarom wordt naast inkomen onder andere ook gekeken naar opleiding, skills, arbeidsmarktanalyse en de vooruitzichten op werk. Deze verklaring wordt door Randstad verstrekt, samen met een werkgeversverklaring. De perspectiefverklaring komt in de plaats van een intentieverklaring of drie jaaropgaven. Een flexwerker kan al een perspectiefverklaring aanvragen als hij/zij minimaal een jaar bekend is bij Randstadgroep (Randstad, Tempo Team of Yacht). Meer informatie leest u hieronder in het persbericht van 2 december en de Q&A.

De verwachting is dat vanaf medio 2016 ook andere uitzendorganisaties een perspectiefverklaring kunnen verstrekken.

Wat betekent dit voor u?

Komt er een klant met een perspectiefverklaring bij u voor advies en bemiddeling, dan kunt u een regulier hypotheekgesprek voeren (alsof de klant een vast contract zou hebben):

  • Er gelden geen andere voorwaarden of criteria ten opzichte van klanten met een werkgeversverklaring of een intentieverklaring.
  • De hypotheekaanvragen kunnen worden ingediend voor alle hypotheken met NHG.
  • Een perspectiefverklaring is een half jaar geldig en moet geldig zijn op het moment dat de offerte getekend wordt.

Instructie voor aanvraag via HDN/Skydoo:

Wilt u een aanvraag indienen voor een klant met perspectiefverklaring? Geef dit dan aan in het vrije tekstveld van HDN/Skydoo. Bij het aanleveren van de voorbehouden scant u bovendien de perspectiefverklaring samen met de werkgeversverklaring, zodat u dit kunt uploaden in één document.

Meer informatie en of vragen?

Voor meer informatie over de perspectiefverklaring kunt u contact opnemen met uw eigen accountmanager of met Aegon Intermediair. Wij verzoeken u vriendelijk maar dringend om NHG niet te benaderen met vragen over de perspectiefverklaring.

Downloads