De premie voor de zakelijke gebouwenverzekering bij Aegon wijzigt

Jaarlijks kijken wij voor de premie van de zakelijke schadeverzekeringen naar de ontwikkelingen in de markt. Bij de zakelijke gebouwenverzekering gaan wij na hoe de bouwprijzen van gebouwen zich ontwikkelen. De bouwprijzen zijn van belang voor de bepaling van de herbouwwaarde van de bedrijfspanden. De bouwprijzen stijgen flink. Daarom stijgt per 1 januari 2016 deze premie voor uw klanten met 6,13%. De door ons gebruikte index is gestegen van 163 naar 173.

Waarom stijgt de premie dit jaar?

De grote stijging komt met name doordat de CAO in de bouw gewijzigd. Er is een loonstijging van 5,5%. Daarnaast is de bouwsector weer volop in beweging. Het aanbod in de bouw ligt dichter bij de marktvraag. Dit zorgt voor hogere aannemerskosten. Dit heeft gevolgen voor de herbouwwaarde van de panden. Dit veroorzaakt deze premiestijging.

Uw klant ontvangt in december een brief over de stijging

Half december ontvangen u en uw klant een brief waarin de verhoging en de nieuwe premie is te zien. Ook plaatsen wij dan een nieuwsbericht op onze website hierover met een uitgebreide uitleg en veelgestelde vragen voor onze klanten. De veelgestelde vragen kunt u nu hieronder al downloaden.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met uw accountmanager.

Downloads