Aegon verkoopt zakelijke schadeportefeuille aan Allianz

Aegon heeft de zakelijke schadeportefeuille, inclusief de volmacht- en beursportefeuille die wordt afgebouwd, verkocht aan Allianz Benelux. Dit past in de strategie van Aegon waarbij de focus ligt op Inkomen en Wonen. De komende jaren investeert Aegon daarom volop in inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen.

Voor de 60.000 zakelijke schadeklanten en hun adviseurs wordt toegezien op een zorgvuldige overgang. Klanten kunnen onveranderd terecht bij hun adviseur.

Komende maanden verandert er nog niets

Pas na goedkeuring van de voorgenomen koopovereenkomst door De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt, kunnen wij u vertellen wanneer de portefeuille en de betrokken medewerkers van Aegon over gaan naar Allianz. Natuurlijk blijven wij u en uw klanten goed bedienen en ondersteunen. Daarom kunt u, tot aan de goedkeuring van de toezichthouders, voor offerteaanvragen en mutaties gewoon terecht bij uw vertrouwde aanspreekpunten.

Toekomstperspectief gewaarborgd

CEO Marco Keim van Aegon Nederland is blij met de overeenkomst met Allianz: "Aegon richt zich volledig op Inkomen en Wonen. In Allianz hebben we een solide partij gevonden die onze klanten continuïteit biedt en zorgt voor nieuw toekomstperspectief voor onze medewerkers. We zetten deze stap daarom uit volle overtuiging."

Inkomen en particuliere schade groeien

Door de verkoop ligt de focus van het schadebedrijf van Aegon nu volledig op inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen. Daarin wordt dan ook volop geïnvesteerd.

Wilt u meer informatie?

U vindt hieronder een kort overzicht van de belangrijkste vragen en antwoorden. Wilt u het persbericht van Aegon lezen, klik dan hier.

Downloads

  • Q&A Aegon verkoopt zakelijke schadeportefeuille aan Allianz (pdf 55 kb)