Aegon Overlijdensrisicoverzekering Oversluitactie

Aegon heeft een toekomstbestendige werkwijze ontwikkeld om bestaande overlijdensrisicoverzekeringen (ORV's) over te sluiten. We bieden u hiermee de mogelijkheid om op een efficiënte manier te beoordelen of eerder afgesloten ORV's nog passen bij de persoonlijke situatie van de klant. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de dekking niet meer aansluit of dat het voordeliger kan. Een eerdere Aegon ORV-oversluitactie leverde veel adviesgesprekken en 25% conversie op.

Bij de opzet van deze actie is veel aandacht besteed aan de consequenties van de aangescherpte Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)- en financieel toezicht regelgeving (provisieverbod).

Binnen de Wbp is het niet langer toegestaan voor Aegon om portefeuilles van tussenpersonen te ontvangen, met persoonsgegevens van niet Aegon-klanten. Het doorsturen van persoonsgegevens kan een datalek opleveren en leiden tot een boete. Om dit te voorkomen werken we voor deze actie samen met een verzendhuis, waarmee u bestanden veilig uitwisselt.

Vanwege het provisieverbod is het niet toegestaan om marketingacties kosteloos aan te bieden aan tussenpersonen. De AFM houdt hier toezicht op. Wij brengen u voor deze oversluitactie daarom de kostprijs in rekening.

Checken of aanpassen gebeurt in twee derde van de gevallen niet

Slechts één op de drie klanten controleert een eerder afgesloten verzekering bij een verandering van de gezinssituatie. Dit blijkt uit onderzoek van GfK in februari 2016. Toch kan een verandering er bijvoorbeeld toe leiden dat dekking niet meer voldoende aansluit. Daarnaast blijkt uit onderzoek van MoneyView (januari 2016) dat de gemiddelde premie sinds 2002 met 55% is afgenomen. Er bestaat dus een reële kans dat klanten een lagere premie kunnen krijgen of dat hun ORV niet meer voldoende dekking biedt. Het belang van het analyseren van de bestaande polissen werd in december 2015 bovendien versterkt door een uitspraak van het Kifid. Zij oordeelde dat de tussenpersoon aansprakelijk is voor een verkeerde dekking of een te hoge premie.

U bepaalt samen met de klant of Aegon ORV de juiste keuze is

Het oversluiten van een bestaande ORV naar Aegon kan voordeel opleveren voor uw klanten. De Aegon ORV heeft een ruime dekking, een efficiënt aanvraagproces en een scherp tarief. Het is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke situatie van de klant. Samen met de verzekerde bepaalt u of dit het geval is. Wij maken graag inzichtelijk of Aegon de juiste keuze is voor de klant. Een eerdere Aegon ORV-oversluitactie in oktober 2015 leverde bijvoorbeeld veel adviesgesprekken en 25% conversie op.

Heldere werkwijze

De belangrijkste uitgangspunten van de Aegon ORV-oversluitactie:

  • U sluit een bewerkingsovereenkomst met ons verzendhuis
  • U levert bestanden van niet-Aegon ORV-polissen aan via een afgesproken bestandsindeling
  • Bestanden worden uitgewisseld via een beveiligde omgeving
  • Aegon verrijkt alleen bestanden die anoniem zijn gemaakt door het verzendhuis
  • Aegon verrijkt alleen 'gewone' ORV's tot €250.000, dus geen uitgebreide ORV's
  • U bepaalt of verzekerden met mogelijk voordeel: - Door uzelf worden benaderd: kosten: €466 incl. btw + €12 per 1.000 adressen - Namens u door het verzendhuis worden benaderd (via e-mail): kosten: €791 incl. btw + €48 per 1.000 adressen. U krijgt de positieve reacties van verzekerden toegestuurd - Als u het bestand volledig anoniem kunt aanleveren, dus zonder naam, adres, woonplaats, telefoon en e-mailadres, dan kunt u het wel rechtstreeks naar Aegon sturen ter verrijking. De kosten hiervoor zijn €250 incl. btw.
  • De verrijkingscapaciteit bij Aegon is beperkt. Aangeleverde bestanden worden op volgorde van ontvangst verwerkt

Wilt u deelnemen?

Wilt u deelnemen aan de ORV-oversluitactie? Download dan het bijgevoegde Aanmeldformulier en stuur dit naar uw Aegon Accountmanager. Die zal er vervolgens voor zorgen dat u alle informatie ontvangt, waarmee u deel kunt nemen aan de Aegon ORV-oversluitactie. Ook als u meer informatie over de Aegon ORV-oversluitactie wilt, kunt u terecht bij uw Aegon Accountmanager.

Downloads

Benodigde informatie ORV Oversluitactie (vnd.ms-excel 13 kb)