Image
Stel in de bouwmarkt

Verbouwplannen en vooruitdenken

Je hebt verbouwplannen, want... je woonwensen zijn veranderd, maar verhuizen is geen optie. Of misschien heb je juist een nieuw huis gekocht, maar moet er nog veel aan gebeuren. Dat wordt dus verbouwen. Om het leuk te houden, is het slim om alvast vooruit te denken. Zodat je nú slimme keuzes maakt voor straks.  

Vooruitdenk Tip

Ruzie met je aannemer? Het komt helaas voor. Tip: sluit op tijd een rechtsbijstandverzekering af.

Meer over rechtsbijstand
Image
Vooruitdenken verbouwing financieren

Je woonplannen financieren

Tuurlijk weet je al hoe je kookeiland of lichtstraat eruit gaat zien. Maar weet je ook hoe je deze plannen gaat betalen? Minder leuk, wel erg belangrijk. Lees hier alles over het financieren van je woonplannen.

Regel je financiering
Image
Vooruitdenken verbouwen verzekeringen

Verzekering om op te bouwen

Heb je al gekeken of je verzekeringen passen bij je verbouwplannen? Doe de check, zodat je je dáár geen zorgen over hoeft te maken. Met een goede verzekering laat je je niet verrassen.

Doe de Verzekering Fit-Check
Image
Vooruitdenken verbouwen budget

Blijf binnen je bouwbudget

Een beetje verbouwing kost al snel geld. Veel geld. Denk vooruit en zorg dat je binnen je verbouwbudget blijft. Dat scheelt een hoop gedoe en geldzorgen tijdens én na de verbouwing.

Check onze tips

Je verbouwing financieren

Een huis verbouwen kost veel geld. Gelukkig kun je je verbouwing op verschillende manieren financieren. We laten je graag de opties zien, zodat jij weet welke het beste bij jou en je woonplannen past.

Spaargeld gebruiken

Voordeel van je spaargeld gebruiken is dat je het geld al hebt en niet hoeft te lenen.
Lees meer

Een bouwdepot afsluiten

Een bouwdepot is een verhoging van je hypotheek.
Lees meer

Je hypotheek verhogen voor een verbouwing

Heb je al een deel van je hypotheek afgelost? En is het bedrag in je hypotheekakte een stuk lager dan je openstaande hypotheek?
Lees meer

Nieuw huis? Financier je verbouwing mee!

In sommige gevallen kun je de verbouwing direct meefinancieren bij de aankoop van je nieuwe huis.
Lees meer

Voordeel van je spaargeld gebruiken is dat je het geld al hebt en niet hoeft te lenen. Rente op spaargeld is op dit moment nagenoeg nihil dus daar hoef je het ook niet voor te doen. Nadeel is wel dat je minder of misschien zelfs géén buffer overhoudt voor noodgevallen. Denk dus goed na over wat je wilt. Je kunt ook altijd even checken met een financieel adviseur. Want misschien past een andere oplossingen beter bij jouw situatie.

Een bouwdepot is een verhoging van je hypotheek. Met dit potje geld betaal je reguliere (ver)bouwkosten van je huis. Zoals een nieuwe keuken of badkamer, een uitbouw, dakkapel, of de termijnen voor je nieuwbouwwoning.

Goed om te weten:

  • Een hypotheek met bouwdepot mag maximaal 100% van de woningwaarde ná verbouwing zijn.
  • Ga je energiezuinig verbouwen? Dan mag je tot 106% van de woningwaarde lenen. Lees meer over verduurzamen.
  • De waarde van je woning wordt vooraf door een taxateur bepaald.
  • De looptijd van een bouwdepot is twee jaar. Niet alles in deze tijd verbruikt? Dan lossen wij het resterende bedrag automatisch af op je totale hypotheek.

Lees meer over een bouwdepot afsluiten

Heb je al een deel van je hypotheek afgelost? En is het bedrag in je hypotheekakte een stuk lager dan je openstaande hypotheek? Dan kun je je hypotheek bij je geldverstrekker verhogen, zonder dat je daarvoor naar de notaris hoeft. Dit noemen we ‘onderhands verhogen’. Het geld wat hierbij vrijkomt gaat meestal in een bouwdepot. Hiermee betaal je de reguliere (ver)bouwkosten van je huis. Lees hier meer over je hypotheek verhogen.

Je kunt in sommige gevallen een tweede hypotheek afsluiten  Dat is een extra lening voor je huis. Hiervoor moet je wel langs de notaris. Het voordeel is dat je profiteert van de lage rente van dit moment. Nadeel: extra notariskosten bovenop hogere maandlasten. Plus dat je het risico kunt lopen dat je huis aan het einde van de looptijd minder waard is dan je twee leningen bij elkaar. Vooruitdenken is hierbij belangrijk. Overleg daarom eerst met een adviseur

In sommige gevallen kun je de verbouwing direct meefinancieren bij de aankoop van je nieuwe huis. Een taxateur beoordeelt hoeveel je woning waard is. Deze waarde neemt de taxateur op in een taxatierapport. Onder andere op basis van dit taxatierapport bepaalt je geldverstrekker of je de verbouwing mag meefinancieren. Goed om te weten: je kunt je verbouwing alleen meefinancieren als de verbouwing tot waardevermeerdering van je huis leidt. Tip: als je duurzame maatregelen treft, zoals betere isolatie of zonnepanelen, is je huis al snel meer waard.

Image
Hypotheekadvies

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Gratis advies: telefonisch of via videochat. Onze hypotheekadviseurs staan klaar voor wanneer het jou uitkomt. 

Plan een afspraak

Bekijk ook

Image
Vooruitdenken verbouwen 5 tips

5 dingen die je niet wilt vergeten als je gaat verbouwen

De hele benedenverdieping op de schop? Een etage erbij? Of één kamer die je gaat pimpen. Het kost vast wat stof, zweet en wie weet tranen. Maar dan heb je ook wat. Onze vooruitdenktip: check of je verzekeringen ook klaar zijn voor je verbouwing vóórdat je begint. Zo voorkom je gedoe achteraf.

Lees verder
Image
vooruitdenken verbouwen verbouwers

Vooruitdenken met... verbouwers

Welk moment in jouw leven is het inlijsten waard? Amke vertelt over haar fotomoment. Een foto van haar gezin in hun tuin, waar in oktober een stuk vanaf gesnoept wordt. Want dan komt ein-de-lijk die mooie uitbouw.  We praten met Amke over hoe zij en haar familie zich in spanning voorbereiden op een grote verbouwing.

Lees verder
Image
Vooruitdenken verbouwen financieren

Hoe financier jij de verbouwing straks?

Na tijden van dagdromen en bekokstoven is het dan zover: je gaat de boel eens lekker onder handen nemen! Je woonwensen zijn concrete plannen geworden en de verbouwing is uitgestippeld. Je weet ook precies wat het gaat kosten. Waarvan ga je dat betalen? Wij helpen je vooruitdenken met opties.

Lees verder