Je hypotheek verhogen
Toe aan een volgende stap in je eigen huis? In je hoofd ben je dan al snel bezig met het opnieuw indelen van de ruimte of het kiezen van een nieuwe keuken. Maar er komen ook andere vragen op: hoe ga ik dat betalen? Zet ik mijn spaargeld in of wil ik toch liever mijn hypotheek verhogen? En hoe werkt dat eigenlijk?
Hoe werkt je hypotheek verhogen?
Hoeveel geld je in totaal kan lenen is onder andere afhankelijk van: de marktwaarde van je woning, het energielabel, de hoogte van je hypotheek en je inkomen.
Is een bezoek aan de notaris nodig?
Dat hangt ervan af. Heb je je hypotheek hoger ingeschreven dan het bedrag dat je hebt geleend? Of heb je ondertussen een deel van je hypotheek afgelost? Dan heb je misschien wel opnameruimte om je hypotheek onderhands te verhogen. Dit betekent dat je in veel gevallen niet langs een notaris hoeft. Goed om te realiseren: het bedrag waarmee je je hypotheek verhoogt, mag niet hoger zijn dan de opnameruimte die je nog hebt in je hypotheek. In Mijn Aegon zie je óf en hoeveel opnameruimte je hebt. Heb je geen Mijn Aegon omdat je een hypotheek hebt aangevraagd op of na 15 januari 2025? Neem dan contact op met je adviseur.
Neem contact op met een adviseur
Regel je verhoging via je eigen adviseur
In Mijn Aegon of MijnHypotheek kun je gemakkelijk terugvinden wie je adviseur was bij je huidige hypotheek.
Aegon Advies is vanaf nu Advies van a.s.r.
Onze adviseurs helpen je nog steeds graag bewuste keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Meer lezen, of meteen een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen?