Rentemiddeling komt niet terug

Nu het onderzoek is afgerond, is de uitkomst dat wij rentemiddeling niet meer gaan aanbieden.

Waarom niet?

Er zijn meerdere redenen. De regelgeving rondom rentemiddeling is sinds 1 juli 2019 aangepast. En rentemiddeling heeft financiële impact. Voor ons en voor de partij voor wie wij het geld uitlenen. Het blijkt niet mogelijk om een nieuwe propositie te ontwikkelen die tegemoetkomt aan de gerechtvaardigde belangen van alle betrokken partijen. Daarom hebben wij op dit moment besloten rentemiddeling niet opnieuw te introduceren.

Hoe verder…

Wil uw klant profiteren van de huidige lage rente? Dan kunnen zij kiezen voor omzetting naar marktrente. De klant kan onder sommige voorwaarden de omzettingskosten financieren door een onderhandse verhoging van de lening.

We hebben in de tussentijd niet stil gezeten

De afgelopen tijd hebben wij verschillende aanpassingen doorgevoerd om onze hypotheken nog aantrekkelijker te maken voor onze klanten. Zoals tariefklassemigratie. Veel klanten krijgen hierdoor een lagere contractrente. Ook hebben we meer tariefklassen geïntroduceerd. Ook bieden wij duurzame hypotheekoplossingen voor nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast is verhoogde inschrijving mogelijk.

Bedankt voor uw feedback!

Deze opties zijn mogelijk gemaakt door uw feedback. Dit stellen wij enorm op prijs. Blijf uw vragen en suggesties dus vooral doorgeven. Dit kunt u doen via uw accountmanager of via het feedback-tabje op het Aegon Intermediair Portaal.