Wijziging: Beoordelingsverklaring vervangt IB-aangifte voor ZZP’er of DGA

Er is iets gewijzigd in de manier waarop wij hypotheekaanvragen van ZZP’ers en Directie-grootaandeelhouders (DGA) beoordelen. Het gaat hier om aanvragen waarbij het inkomen niet nodig is voor de hypotheekverstrekking. In deze gevallen is de aangifte Inkomstenbelasting (aangifte IB) niet langer nodig. Daarvoor in de plaats vragen wij het volgende: 

Is het inkomen van de onderneming wel nodig voor de hypotheekverstrekking? Dan hebben wij een Inkomensverklaring Ondernemer nodig. Deze verklaring wordt opgesteld door een externe deskundige. 

 

Is het inkomen van de onderneming niet nodig voor de hypotheekverstrekking? Dan geeft u in de aanvraag op dat het inkomen van de betreffende persoon 0 is. Het inkomen wordt dan niet meegenomen in de beoordeling van de hypotheek. Wel hebben wij een Beoordelingsverklaring nodig om de bestendigheid van de onderneming te bepalen. Deze verklaring wordt ook opgesteld door een externe deskundige. 

 

Goed om te weten: lees alle ins-en-outs over ‘Inkomen uit onderneming’ onder punt 7.5 in de Acceptatiehandleiding. U vindt deze handleiding en vele andere handige documenten op AIP onder downloads. U vindt de voorwaarden ook terug in onze Virtuele Assistent

Vragen? 

Voor andere vragen chat u eenvoudig met een medewerker. Of raadpleeg onze Virtuele Assistent op het Aegon Intermediair Portaal. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw accountmanager.