IBL-rekentool staat weer live

Goed nieuws! Wij accepteren vanaf vandaag weer aanvragen op basis van het UWV-verzekeringsbericht via de IBL-rekentool in plaats van de werkgeversverklaring voor mensen in loondienst. Een groot aantal geldverstrekkers én NHG ondersteunt het gebruik van de IBL-rekentool volledig. U kunt nu weer gebruik maken van de tool in uw hypotheekaanvraag. De IBL-rekentool maakt het hypotheekproces eenvoudiger en sneller. Voor u als adviseur, voor de geldverstrekkers en belangrijk: voor de klanten.

Bedankt voor uw hulp

De afgelopen tijd heeft u meer detailinformatie van ons ontvangen over het incident en de klantdossiers die hierdoor geraakt zijn. Heel erg bedankt voor de prettige samenwerking. We waarderen uw hulp richting onze gezamenlijke klanten.

Extra controles en afspraken voor bronontsluiting

Wij begrijpen dat dit incident vervelend was. Zeker in deze tijden van drukte op de hypotheekmarkt. HDN en een afvaardiging van geldverstrekkers en adviseurs hebben het incident nauwkeurig onderzocht. De beheersmaatregelen van de rekentool zijn extra gecontroleerd en gevalideerd door BDO, een externe partij. Daarnaast zijn de change processen rond de IBL-rekentool verstevigd. Er kan altijd iets misgaan bij IT-systemen maar met deze extra maatregelen is de kans klein. Het eventuele risico dat overblijft, vinden wij acceptabel. Alle gebruikers blijven regelmatig de uitkomsten en rekenregels controleren. Het gebruik is nog steeds op eigen risico.

Lees het persbericht van HDN.

Meer weten over IBL?

Ga naar www.hdn.nl/inkomensbepalingloondienst voor meer informatie. Heeft u aanvullende vragen? Dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager.