Pilot Dossiereigenaarschap een succes!

We werken continu aan het verbeteren van onze bereikbaarheid en dienstverlening. Met dit in ons achterhoofd hebben we de afgelopen maanden twee pilots gedraaid in dossiereigenaarschap. De deelnemende afdelingen voor de pilots waren Acceptatie Maatwerk en Ontslag Hoofdelijke Aansprakelijkheid.

 

Wat is dossiereigenaarschap?

Zodra een adviseur een aanvraag doet, wordt het betreffende dossier gekoppeld aan een behandelaar. Adviseurs hebben gedurende het hele traject, rechtstreeks contact met één en dezelfde behandelaar over het betreffende dossier. Het doel is om dossiereigenaarschap in de toekomst op alle dossiers toe te passen.

 

De resultaten mogen er zijn

De pilot voor Acceptatie Maatwerk was voor iedereen toegankelijk die een maatwerk dossier had. Bij deze groep gaf 95% van de deelnemers tevreden tot zeer tevreden te zijn. Zij beoordelen dit proces met een 8,9. Een geweldig resultaat! De pilot bij OHA is gehouden onder een beperkt aantal adviseurs. Bij deze deelnemers geeft 64% tevreden te zijn met het proces. Het rapportcijfer voor deze groep kwam op een 7,3 uit. Ook prima, maar met ruimte voor verbetering.

 

Hoe gaan we nu verder?

De pilot wordt gaandeweg uitgebreid. Zo wordt dossiereigenaarschap bij Acceptatie Maatwerk de komende tijd geoptimaliseerd. De deelnemersgroep bij OHA was beperkt. De komende tijd wordt ook dit traject uitgebreid en bij alle adviseurs geïntroduceerd. Heeft u niet aan de pilot meegedaan? Dan kunt u hier binnenkort een bericht over verwachten. Dossiereigenaarschap wordt stapsgewijs toegevoegd aan meer en meer processen. Houdt het nieuwsoverzicht op AIP in de gaten voor updates over de voortgang.