Nieuw model taxatierapport uitgesteld naar 1 oktober

De taxatiebranche en geldverstrekkers ontwikkelden gezamenlijk een nieuw model taxatierapport Wonen 2021. Vanaf 1 oktober 2021 gaan woningtaxateurs met het nieuwe model werken. Dit betekent dat een taxatie vanaf 1 oktober moet voldoen aan de nieuwe voorwaarden, die door Nederlandse Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) zijn gesteld.

Taxatierapporten zullen vanaf 1-10 worden opgesteld op basis van een nieuw modelrapport

Het nieuwe modelrapport voldoet aan de voorwaarden die Aegon Hypotheken stelt aan een taxatierapport en wordt door Aegon geaccepteerd. Een taxatierapport mag op het moment van bindend aanbod maximaal 6 maanden oud zijn. Houdt hier rekening mee als u of uw klant nog gebruik willen maken van een taxatierapport dat op basis van het oude model is opgesteld.

Hoe gaat Aegon om met het nieuwe model taxatierapport?

De voorwaarden die Aegon aan een taxatierapport stelt, zijn dat deze is opgesteld door een bij NRVT geregistreerde taxateur en dat deze gevalideerd is. Het oude en het nieuwe model taxatierapport voldoen beiden aan de voorwaarden van Aegon. De taxateur bepaalt onder welk model hij de taxatie opstelt. 

Het nieuw model taxatierapport geldt vanaf 1 oktober 2021. Als de inspectiedatum voor 1 oktober 2021 ligt, dan mag het oude model taxatierapport gebruikt worden. Let daarbij op de hoofdregel dat een taxatierapport op datum bindend aanbod niet ouder mag zijn dan 6 maanden.

We onderzoeken momenteel of we de desktoptaxatie en bureauwaardering gaan accepteren en onder welke voorwaarden