Wij accepteren geen WOZ-beschikking meer voor nieuwe hypotheken en verhogingen per 1 juli

Hiermee volgen wij de richtlijnen van de Europese Bankautoriteit (EBA). Deze heeft bepaald dat WOZ-beschikkingen en modelmatige waardebepalingen met ingang van 1 juli 2021 niet langer gebruikt mogen worden voor het aantonen van de woningwaarde. Deze bepaling is gericht op bescherming van de consument. De nieuwe richtlijn geldt in eerste instantie voor nieuwe hypotheken. Dit geldt voor alle aanvragen voor een nieuwe hypotheek (met NHG en zonder NHG), inclusief oversluiting en overbrugging.

Voor bestaande hypotheken accepteren we vooralsnog de WOZ-beschikking

Aegon Hypotheken stopt met het accepteren van de WOZ-beschikking voor het aantonen van de actuele marktwaarde bij bestaande hypotheken, zodra er een voordeliger alternatief dan het taxatierapport beschikbaar is. Wanneer er voordeligere alternatieven (hybride taxatie) beschikbaar zijn voor het taxatierapport, gaan we deze beoordelen en passen we ons taxatiebeleid daarop aan.

Zodra er meer duidelijkheid is over de hybride taxatie informeren wij u over ons nieuwe taxatiebeleid voor nieuwe aanvragen en bestaande hypotheken.

Goed om te weten

Wil je nog een aanvraag voor een nieuwe hypotheek met een WOZ-beschikking doen, zorg er dan voor dat de WOZ-beschikking uiterlijk 30 juni 2021 bij ons binnen is. Heeft u een offerte ontvangen voor 1 juli 2021, waarbij een WOZ-beschikking als document is opgevraagd, dan wordt de WOZ-beschikking nog geaccepteerd.

Vragen?

Neem contact op met een van onze medewerkers. Dit kan via de live chat op het Aegon Intermediair Portaal (AIP). U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw accountmanager.

 

Lees ook: